A hatvanéves akciósztár hatodszorra is vászonra vitte az öreg Rocky Balboa ringbeli kalandjait. Az itthon tavasszal mozikba kerülő film előzeteséből úgy tűnik, Rockyn bizony meglátszik az eltelt évek súlya.

Mint korábban már hírt adtunk róla, a nyáron hatvanadik életévét betöltött Sylvester Stallone még közel sem unta meg a verekedést és a keménykedést. A Rambo-sorozat negyedik részének forgatása csak nyáron kezdődik majd, de a Rocky Balboa címet viselő Rocky VI. már el is készült.

Stallone utoljára '90-ben formálta meg a bokszolót, de most, harminc évvel az első rész bemutatója után visszatér a ringbe, és nem csak főszereplőként, hanem a film írójaként és rendezőjeként is (egyébként a sorozat második, harmadik és negyedik részét is saját maga rendezte). Az előzetesből kiderül, a cselekmény kiindulási pontja: egy tévéműsorban, egy számítógépes program segítségével "összehozzák" az aktuális nehézsúlyú bokszbajnokot, Mason Dixont (Antonio Tarver) és a rég visszavonult Rockyt, és azt köpi ki a gép, hogy a meccset Rocky nyerné. Természetesen az egykori bajnok kíváncsiságát és büszkeségét felpiszkálja ez az eset, és úgy dönt, ismét edzeni kezd, hogy visszatérhessen a versenyzéshez.

Az előzetes alapján nekünk inkább szánalmasnak, mintsem vagánynak tűnik az öreg Rocky, aki hol lihegve próbál fekvőtámaszokat nyomni és húzódzkodásokat csinálni, hol pedig idétlen sapkájában szövegel, de lehet, hogy az igazi rajongóknak ez a film olyan élmény lesz, mint a Csillagok háborúja elszánt híveinek az első három epizód: gyérnek gyér, de mégiscsak Rocky.

A Rocky Balboá-t Amerikában december 22-én mutatják be, itthon tavasszal érkezik a mozikba.