Nézd meg a Harry Potter és a Főnix Rendje első rövid előzetesét és hivatalos honlapját, amelyek minden eddiginél sötétebb Potter-filmet ígérnek.

Az itthon 2007. július 19-én mozikba kerülő új Harry Potter-film első előzetese még csak egy perc hosszúságú, de hangulatkeltőnek éppen elég: már a klip elején, felhős égen, villámok közepette megjelenő Warner Bros. logó is rosszat sejtet. A sztoriról nem tudunk meg sokkal többet, mint ami már eddig is nyilvánosságra került: visszatérve az iskolába, Harry azt tapasztalja, hogy a varázslók többsége nem akar tudomást venni Voldemort felbukkanásáról, ezért saját kezébe veszi az ügyet, és társai segítségével megszervezi "Dumbledore seregét". Eközben Dolores Umbridge személyében új tanár érkezik, aki a sötétvarázslatok kivédése nevű tantárgy oktatása közben veszélybe sodorja a varázslótanoncokat.

A klipben láthatjuk az elszánt Harryt, aki eltökéli magát a Voldemort elleni harcra és Dumbledore-t, aki figyelmezteti a varázslókat, hogy Voldemort kétségtelenül visszatért. Egy-egy villanásnyira megpillanthatjuk a Dolores Umbrudge-t alakító Imelda Stauntont, a Bellatrix Lestrange-t játszó Helena Bonham Cartert és Harry első, Cho Changgal (Katie Leung) elcsattanó csókját is. Az előzetes a London éjszakai fényei felett elszáguldó Harryvel zárul.

A hivatalos honlap bemutatkozása nem kevésbé drámai: a nyitóoldalon Voldemort ijesztő alakja bontakozik ki a sötétből, majd feljön a menü, amely egyelőre még csak a film történetének rövid szinopszisát, képgalériát és a film poszterét tartalmazza.

Ide kattintva pedig megnézhettek egy négy perces, angol nyelvű rövidfilmet, amelyben bepillantást nyerhettek a forgatásba, és rövid interjúrészleteket is láthattok a szereplőkkel. A Harryt megformáló Daniel Radcliffe elmondja, hogy "az tetszik legjobban a filmben, hogy sötét, és arról szól, hogy Harry felnő, és ráeszmél, hogy nem minden felnőtt barátságos".