Igaz, hogy nyolc új film is érkezik a mozikba, de az előző hét sztárdömpingjét ellensúlyozandó, most egy fia nagy név sincs a stáblistákon. Az igazi filmőrültek viszont így is tobzódhatnak: kapunk egyszerre egy kultfilm-folytatást, egy kultfilmekről szóló dokumentumfilmet és egy animációs kultfilmet is. Emellett jön egy spirituális utazás, egy párkapcsolati dráma és egy nő fejlődéstörténete is, valamint egy borzasztó magyar és egy rémes amerikai vígjáték.

Clerks II. - 2006
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? A vegyesboltban szenvedő Dante és a videotékában unatkozó Randal tíz év után kénytelen áttenni a székhelyét egy gyorsétterembe, de ez nem jelenti azt, hogy mostantól kevésbé utálnák a vevőket.

Ki a rendező? Természetesen Kevin Smith, a Shop-stop, a Shop-show, a Képtelen képregény, a Dogma, a Jay és Néma Bob visszavág és az Apja lánya rendezője.

Kik a szereplők? Dantét és Randalt megint Brian O'Halloran és Jeff Anderson játssza, ismét feltűnik Jason Mewes Jay szerepében és a rendező Néma Bob alakjában. A két új csaj Rosario Dawson és Jennifer Schwalbach Smith, fontosabb mellékszerep jut még Trevor Fehrmannak.

Kinek ajánljuk? Főképp az első rész elkötelezett rajongóinak, aki még nem járatos Smith világában, annak nem ajánljuk, hogy ezzel kezdje az ismerkedést.

Mit mondunk még a filmről? Szánalmas és izzadtságszagú próbálkozásnak tűnt a Shop-stop 12 évvel későbbi folytatása azt követően, hogy Kevin Smith előző alkotásai rendre elhasaltak. A parádés hangulatú bemutató óriási megkönnyebbülés volt, hiszen a film nem éppencsak elmegy, hanem egyenesen remek. Olvasd el cannes-i beszámolónkat!