A közeledő tél tökéletes romantikus ellenszere a Mielőtt felkel a nap, illetve folytatása, a Mielőtt lemegy a nap együttes megtekintése. A Celine és Jesse közt perzselő levegő Bécs, majd tíz évvel később Párizs utcáit is lángra lobbantja - vagy éppen fordítva a városok hangulata inspirálja a főhösöket? Összeállításunk számba veszi a filmvászon legszebb szerelmes történeteinek hátterét adó tíz legromantikusabb nagyvárost Woody Allen New Yorkjától az alkoholszagú Las Vegason keresztül a klasszikusok Rómájáig.

A szerelem városa: Tokió

Forrás: SPI

Sofia Coppola remekművéből úgy lett a romantikus filmek újkori klasszikusa, hogy abban még egy nyelves csók sem csattan el, és szó sem lehet ásó-kapáról. A két főszereplő valószínűleg sohasem találkozna, ha nem épp Tokióba sodorta volna mindkettőjüket a sors, történetük minden parányi rezdülése ismerős, de még nem sok filmkészítő tudta pont ezen rezdülések kihangsúlyozásával éreztetni a két ember között kialakuló váratlan vonzalmat. A gerillamódszerekkel készült film sztárrá avatta Scarlett Johanssont, újraélesztette Bill Murray karrierjét, és még ha kicsit hülyét csinált is a japánokból, azt az érzést keltette a nyugati nézőkben, hogy 13 millió ember közt is elég, ha egy megért.

A romantika melegágya: A Sindzsuku negyed, a világ egyik legforgalmasabb vasútállomásával, szuper karaoke-bárokkal és a Tokyo Metropolitan kormányzati épülettel. 

További tokiói romantika: Flört

Tokió azoknak, akik már nem hisznek a szerelemben: Párnakönyv, Démoni szerető