Fiennes Voldemort nagyúr megformálása után ész nélkül adakozó milliomost alakít majd, utána pedig havas vidékre utazik, hogy megrendezze első filmjét.

Az angol színész alighogy kibújt az új Harry Potter-film gonosz Voldemortjának orratlan maszkjából, egy homlokegyenest különböző figura bőrébe bújik. Ralph Fiennes formálja majd meg Zell Kravinskyt, az amerikai ingatlanmilliomost, aki gyakorlatilag teljes vagyonát - kb. 45 millió dollárt - rászorulóknak adományozta, és ráadásul egyik veséjét is odaadta egy súlyos beteg nőnek, akit nem is ismert.

Kravinskyról és szokatlan jótéteményeiről 2003-2004 táján számos cikk jelent meg az amerikai sajtóban, ezek egyikén, Ian Parkernek a The New Yorker magazinban megjelent The Gift című írásán alapul majd a film, melyet Jacob Aaron Estes (Mean Creek) ír és rendez. A The Gifted című film forgatása a tervek szerint tavasszal kezdődik New Yorkban.

Fiennes ezután belevág első saját filmje elkészítésébe: jövő ősztől forgatja a Nobel-díjas japán író, Kavabata Jaszunari Hóország című regényén alapuló, azonos című filmet. Az eredetileg Tokióban játszódó, szomorú véget érő szerelmi történet helyszíne a filmben Kanada egyik hófödte vidéke lesz, a sztori pedig egy gazdag férfi és egy tizenhét éves, zárdában nevelkedett lány halálra ítélt szerelme körül bonyolódik majd.