Abel Ferrara nem az a rendező, aki könnyed szórakozást nyújtó filmjeiről híres, de most mégis egy komédiába vágta a fejszéjét. A New York éjszakai életébe invitáló film főszerepét Willem Dafoe alakítja.

Abel Ferrara lelkének kifürkészhetetlen bugyraiból olyan sötét történetek kerültek elő eddig, mint például a New York királya, amely az egymással háborúzó New York-i drogbandák cseppet sem szívderítő világába kalauzolt, vagy a Mocskos zsaru, ahol egy drogfüggő, kiskorú lányokat molesztáló, korrupt rendőrt (akit Harvey Keital formált meg zseniálisan) kísérgettünk másfél órán át, avagy a Menekülés a pokolból (The Addiction), amely egy vámpírrá változó lányt használt a drogfüggőség metaforájaként.

Lehet, hogy az ötvenöt éves rendező a korosodással párhuzamosan egyre jobban megenyhül a világ iránt, mert már tavalyi Mária Magdolna című filmje is elég "puha" volt korábbi alkotásaihoz képest, jelenleg pedig - meglepő, de igaz - vígjátékot rendez. Go Go Tales című filmje, amelynek forgatása tegnap kezdődött Rómában, egy éjszakát mutat be egy New York-i táncos klub életéből.

A főszerepben Willem Dafoe-t láthatjuk majd, aki a Ray Ruby's Paradise nevű klub tulajdonosát alakítja. Ruby amellett, hogy a klubjában fellépő tehetséges és gyönyörű táncosnők segítségével megszedi magát, még egy Ray of Hope nevű ügynökséget is létrehoz, amely sztárkarrierjük beindításával kecsegteti a lányokat. A komédiában Dafoe mellett fontosabb szerepet alakít Bob Hoskins, aki tavaly a Mrs. Henderson bemutatja című filmben már gyakorolta a mulatómenedzselést, Matthew Modine, aki a Keresztanyá-ban és a Valódi szőké-ben tanulta meg, hogy hogyan kell bánni a nehezen kezelhető nőkkel, és Asia Argento, aki egy két lábon járó, időzített szexbomba, és nagyon reméljük, hogy a klub sztártáncosnőjét formálja majd meg.

Ferrara és stábja négy hetet forgat egy római stúdióban, majd januárban New Yorkban forgatják a külső felvételeket. A film bemutatója a jövő év folyamán várható.