Az első két rész nagyot szólt, a harmadik eltemette a sikerszériát. Eddie Murphy úgy döntött, előássa Axel Foleyt és újra Beverly Hills-i zsarunak áll.

Sorra moziba kerülnek a nyolcvanas évek akciófilmjeinek veterán ikonjai: Bruce Willis éppen a Die Hard negyedik részét forgatja, Sylvester Stallone nyugdíjas Rocky Balboá-ját néhány hét múlva mutatják be az amerikai mozik, és Stallone rögtön utána neki is lát az új Rambo-filmnek. A Variety híre szerint most Eddie Murphy is csatlakozott a folytatásos őrülethez: készül a Beverly Hills-i zsaru 4

Az egyszerre könnyed és kőkemény detroiti zsaru, Axel Foley kalandjai a pálmafák alatt az ügyefogyott nyugati parti kollegákkal hatalmas sikert aratott 1984-ben, az első rész megjelenésekor: több mint 300 millió dolláros bevételével világsiker lett. 1987-ben jött a második rész, és erre is tódultak a nézők. Mindkét filmnek Jerry Bruckheimer, a tízmilliárd dolláros ember volt a producere, a harmadik, 1994-es Beverly Hills-i zsaru 3-ból viszont kiszállt, és a film - talán ezért is - csúfosan elbukott.

Úgy látszik, tizenkét év kellett a feledéshez: Murphy, a Paramount Pictures és Lorenzo di Bonaventura producer most összefogtak, és újjáélesztik a megtépázott hírnevű franchise-t. Forgatókönyv még nincs, de Di Bonaventura bizakodó: "Axel Foley egyike a legnagyobb akcióvígjáték-hősöknek, Eddie imádja ezt a karaktert. Szerencsés ember vagyok, hogy újjáéleszthetem. Ez a műfaj mára teljesen kihalt a mozikból" - nyilatkozta a producer.

A negyvenöt éves Murphy zenés filmjét, az Oscar-esélyes Dreamgirls-t Amerikában december 15-én, nálunk február 22-én mutatják be, jövőre pedig a Shrek 3-ban szinkronizál.