2006-ban az Oscar-díjas Kidman kapta a legmagasabb gázsit a hollywoodi színésznők közül, az eddigi első Julia Roberts idén inkább a színpadot választotta.

A harminckilenc éves ausztrál sztár keresi a legtöbb pénzt a hollywoodi színésznők közül: a The Hollywood Reporter frissen közzétett éves listája szerint az Oscar-díjas Kidman 17 millió dollárt, azaz 3,3 milliárd forintot kap egy filmszerepért.

A színésznő tavaly még csak a második helyet tudta megszerezni Julia Roberts mögött, idén viszont könnyedén átvette a vezetést, hiszen Roberts egyetlen filmet se forgatott ebben az évben: a Broadway-n játszott és kétéves ikreit nevelte. Nicole Kidman ezzel szemben szinte megszakítás nélkül dolgozik: nemrég mutatták be Amerikában a  Fur-t, a Diane Arbus fotóművész életét kissé szabadon értelmező drámát, és alig egy hónapja fejezte be Az invázió forgatását az új James Bond, Daniel Craig oldalán, amelyben Kidman egy washingtoni pszichiáternőt alakít, aki földönkívüli nyavalyákkal veszi fel a harcot.

Az idei listán második a szintén Oscar-díjas Reese Witherspoon a maga 15 millió dolláros gázsijával, őt követi Renee Zellweger, Drew Barrymore és Cameron Diaz. A tíz legjobban fizetett színésznő közé idén bekerült még Halle Berry (14 millió), Charlize Theron (10 millió), Angelina Jolie (10 millió), Kirsten Dunst (8-10 millió) és Jennifer Aniston (8 millió) is.

A teljes, százas listát december 5-én teszik közzé.