Három filmnek volt országos szintű bemutatója ezen a hétvégén Amerikában, de egyik sem érhetett a már harmadik hete listavezető pingvinek és James Bond nyomába.

A dobogósok megőrizték előző heti pozíciójukat: a mozijegyeladási lista élén továbbra is a Táncoló talpak című animációs film áll 17 milliós hétvégi és 121 milliós összbevétellel, a második helyen biztosan tartja magát a hozzánk csütörtökön érkező új Bond-film, a Casino Royale 15,1 millióval (összbevétel: 115,9 m.), a bronzérmes pedig Tony Scott akciófilmje, a Déja Vu 11 millióval (összbevétel: 44,1 m.).

Az amerikai közönség egy Jézus születését elmesélő dráma, egy bajba került amerikai turistákról szóló horror és egy egyetemi vígjáték közül választhattak még országszerte, de egyik film sem igazán nyerte el a tetszésüket.

A Mária és József Betlehembe érkezését és gyermekük világra jövetelét elmesélő A Születés (hazai bemutató: december 14.) negyedik helyen nyitott 8 millió dollárral, amely csak 2500 dolláros mozinkénti átlagot takar. A filmet forgalmazó New Line forgalmazási igazgatója az Associated Pressnek nyilatkozva megjegyezte, hogy az ország középső részén dúló hóviharok nagy szerepet játszhattak a film gyenge teljesítményében, hiszen az időjárás miatt pont a célcsoport (az itt élő keresztények) nem ment moziba a hétvégén.

A Turistas című horror a brazil őserdőben amerikai turistákat fenyegető sötét alakokkal nem tudta mobilizálni még a horrorrajongók szokásos táborát sem; a film mindössze 3,5 millió dollárt gyűjtött, és ezzel a toplista 8. helyét szerezte meg. A 2002-es Buliszervíz folytatása (a teljes eredeti cím: Van Wilder 2: The Rise of Taj) még a horrornál is kevesebb érdeklődést váltott ki: csupán 2,3 millió dollár bevételre tett szert, amely csak töredéke az első rész nyitásának (7,3 m.).