Almodóvar még javában gyűjtögeti a díjakat a Volverért, de már következő filmjét tervezi. Sötét bosszúdráma készül Penélope Cruz főszereplésével.

Pedro Almodóvar Volver című filmje a hétvégén öt díjat zsebelt be az Európa Filmdíj-átadáson, köztük a legjobb rendezés és a Penélope Cruznak ítélt legjobb színésznő díját. A spanyol mester a szombati díjátadón már következő filmtervéről számolt be, amellyel egy régóta dédelgetett álmát valósítaná meg.

A Variety értesülése szerint a La piel que habito (A bőr, melyben élek) címet viselő film, eltérően Almodóvar korábbi alkotásaitól, különösen az életigenlő Volver-től, egy sötét bosszúdráma lesz. A francia Thierry Jonquet Mygale című, '95-ös regényén alapuló történet főhőse egy plasztikai sebész, aki véres bosszút áll azokon, akik megerőszakolták a lányát.

A szereposztással kapcsolatban egyelőre annyit lehet tudni, hogy ismét Penélope Cruz játssza a női főszerepet, és eredetileg szó volt róla, hogy Antonio Banderas is részt vesz a filmben, de a férfi főszereplőt még keresik.

Nem lehet tudni, hogy a forgatás mikor kezdődik el, mert az alkotók jelenleg még dolgoznak a forgatókönyv végleges változatán, amely állítólag nagyon kevés elemet tart majd meg a könyvből. Almodóvar úgy nyilatkozott a jövőbeli filmről, hogy "rendkívül kemény és bonyolult, csak a közönség egy bizonyos rétegének szól, zavarba ejtő és nem az a fajta, amely díjakat nyer".

Úgy tűnik, az évek óta a filmszakma és a sajtó kegyeit élvező rendező irányváltásra készül, de előbb természetesen még hátravan az Oscar-díj: a Volver-t az idei év nagy Oscar-esélyesei között emlegetik, amely pályázhat a legjobb film díjára és elhozhatja Almodóvarnak az első rendezői Oscart is. Mindez persze egyelőre puszta spekuláció, az Oscar-jelöltek listáját csak január 23-án hozzák majd nyilvánosságra.