A csendes éj című tízperces rövidfilmben egy erdész magányosan töltött, igencsak bizarr karácsony estéjét ismerheted meg. Nézd meg ingyen a T-Online Tékában!

A Csendes éj című, Vajdai Vilmos főszereplésével készült rövidfilm alkotója, Politzer Péter főképp vágóként dolgozik, az ő munkáját dicséri többek között a Fehér tenyér és A fény ösvényei is, de nem ez az első rendezése, Gránátok című kisfilmjéért díjazták is a 2003-as Filmszemlén.

A szokatlan éjszakát elmesélő fekete-fehér alkotás így indul: Karácsony este van. A háború már a szomszédos városban tombol. Hallani a bombák zuhanását és becsapódását, a vadászrepülők őrjítő zúgását. Légvédelmi ütegek dörögnek fel, a szirénák bömbölnek. Az égő házak és lángoló romok képét a sűrű erdő jótékonyan elfedi. Egy bokros, erdőszéli részen haladunk előre, a kamera közeledtére szétnyílnak az ágak, és lassan megérkezünk a tisztás közepén álló, bedeszkázott ablakú házikóig. Az erdészház kopottas, de még sértetlen, a háború nem érte el. Kézifegyverek kattognak fel váratlanul a bokrok között. Egy bicikli érkezik oldalról és eszeveszett tempóval nekimegy a háznak. Egy nagykabátos alak tápászkodik fel, leporolja a cilinderét és benyit a házba.

Ha kíváncsi vagy a folytatásra, kattints ide, és nézd meg a filmet ingyen a T-Online Tékában!