Sokat tanult a nagyoktól, úgyhogy ha nagy lesz, rendező is szeretne lenni. Színészként egyelőre megállás nélkül forgat, mesefilmben és kemény függetlenfilmben egyaránt.

A tizenkét éves gyereksztár kijelentette: sok színésztársához hasonlóan szívesen rendezne. "Egy nap kipróbálom" - nyilatkozta Fanning a Time magazinnak. "Rengeteget tanultam azoktól a rendezőktől, akikkel együtt dolgoztam: Steven Spielbergtől és Gary Winicktől, akivel legutóbb a Malac a pácban-t forgattam. Nagyon szeretnék ilyen kapcsolatba kerülni egy másik színésszel."

Malac a pácban című mesefilmet ezekben a hetekben mutatják be az amerikai mozik, hozzánk pedig február 15-én érkezik. Fanning nemrég nagy port kavart egy másik filmjével, ami a Hounddog munkacímre hallgat és amit januárban, a Sundance-en mutatnak majd be. Deborah Kampmeier indie filmje idén nyáron azért került a figyelem középpontjába, mert a gyerekszínész félmeztelenre vetkőzik benne, és karakterét megerőszakolják. Fanning szüleit és ügynökét nem zavarta a hírverés, és kijelentették, hogy Fanning alakítása "Oscart érdemelne"

A Time cikke szerint Dakota Fanning nagyon várja a Hounddog sundance-es bemutatóját, különösen a függetlenfilmes fesztivál helyszíne miatt. "Még sose jártam olyan helyen, ahol ilyen rengeteg hó lett volna. Tuti elmegyek síelni. Azt hallottam, szupernehéz, de mindenképpen ki akarom próbálni" - lelkendezett Fanning, aki februárban tölti be a tizenhármat, és olyan kasszasikerekben szerepelt már, mint a Világok harca és A tűzben edzett férfi.