Az utóbbi két évben anyai teendői mellett csak mellékesen dolgozgató Roberts visszatérésre készül: egy párkapcsolati válságba kerülő nőt formál meg következő filmjében.

Két hónapja beszámoltunk Julia Roberts filmtervéről, az Eat, Pray, Love című regény adaptációjáról, amelyben a színésznő egy boldogtalan házasságából menekülő harmincas New York-i nőt alakítana. Nem tudjuk, mi lesz a sorsa ennek az alkotásnak, de a Variety híre szerint Roberts most egy másik filmre készül, amely igencsak hasonlóan hangzik a korábbi tervhez.

Roberts producer és nagy valószínűséggel főszereplő is lesz Lolly Winston Happiness Sold Separately című regényének filmváltozatában, amely arról szól, hogy hogyan hullik szét egy Elinor nevű nő házassága, köszönhetően annak, hogy férje viszonyt kezd az általa látogatott edzőterem egyik alkalmazottjával.

Az író és rendező Scott Coffey lesz, aki a Tank Girl-től a Mulholland Drive-ig számos filmben szerepelt már, és tavaly elkészítette első nagyjátékfilmjét, a Naomi Watts főszereplésével készült Ellie Parker-t is.

A szereplőválasztással kapcsolatban Coffey elmondta, hogy: "nem tudtam kiverni a fejemből Juliát, miközben Lolly könyvét olvastam. Elinor egy olyan erős, összetett nő, akinek a megtestesítéséhez Julia erejére, empátiájára, humorára és lábára van szükség".

Roberts legutóbb a 2004-es Közelebb!-ben játszott jelentősebb szerepet, idén csupán két animációs film - a Hangya Boy és az Amerikában ezen a héten bemutatásra kerülő Malac a pácban - szereplőinek kölcsönözte a hangját.