Az amerikai közönség lélekben már karácsonyozik: a mozijegyeladási toplista első öt helyét csupa családi-szünidei film foglalja el. Az ajándékvásárlás szüneteiben mozizók kedvence Will Smith volt, aki egy sárkányt és egy malacot is maga mögé utasított.

Érzelmes hangulatba került az amerikai moziközönség a karácsonyt megelőző hétvégén: A boldogság nyomában (hazai bemutató: 2007. február 15.) című, könnyzacskókat megcélzó családi drámát 27 millió dolláros bevételhez juttatták, amellyel a Will Smith és kisfia, Jaden Smith főszereplésével készült alkotás a toplista első helyezését szerezte meg. Smith-nek ez már a sokadik első helyen nyitó filmje, többek közt A függetlenség napja és az Én, a robot is listavezetőként indított.

A nagyrészt Magyarországon forgatott Eragon a második helyet tudta megszerezni 23,5 milliós bevételével. A 100 millió dollárból készült sárkányos fantasy teljesítménye közelébe sem ér a tavalyi karácsonyi időszak hasonló műfajú sikerfilmjének, a Narnia krónikái-nak, amely 65,5 millióval nyitott.

A Malac a pácban (hazai bemutató: 2007. február 15.) című élő szereplőket és beszélő állatokat is felvonultató gyerekfilm csak 12 millió dollárt hozott 3566 moziban, ami elég harmatos kezdés, viszont valószínűsíthető, hogy a szünidő alatt még jelentős közönsége lesz a filmnek. Ebben reménykedik a Paramount forgalmazási igazgatója, Don Harris is, aki az Associated Pressnek nyilatkozva elmondta, hogy véleménye szerint reális esély van arra, hogy a film eléri a 100 milliós összbevételt.

A toplista negyedik helyén a Táncoló talpak áll immár 149,4 milliós összbevétellel, az ötödik helyre pedig a múlt héten bemutatott Holiday csúszott vissza 25,3 milliós eddigi összbevétellel.

Három moziban debütált a máris nagy Oscar-esélyesnek tartott Dreamgirls című zenés film, amelyben szinte az összes fekete sztár felvonul Jamie Foxxtól kezdve Beyoncé Knowleson keresztül Eddie Murphyig. Bill Condon filmje 360 000 dollárt hozott a hétvége alatt, azaz mozinként 120 ezret, ami még ilyen kevés vetítőhely esetén is kiemelkedő teljesítményt jelent.

Kevésbé drámai eredménnyel, de azért jól indított Steven Soderbergh The Good German című fekete-fehér drámája, amely öt moziban összesen 78 600, azaz mozinként 15 720 dollárt hozott. A George Clooney, Cate Blanchett és Tobey Maguire főszereplésével készült alkotást országos szinten péntektől vetítik majd.