A filmgyártás két fura figurája összefogott, hogy egy fura figuráról készítsenek filmet. Tim Burton filmjében Jim Carrey játssza a világutazó Robert L. Ripleyt.

Úgy tűnik, Tim Burton sosem fogy ki az izgalmasan szokatlan filmtémákból: jelenleg készíti elő a Sweeney Todd című musicalt, amelyben Johnny Depp borbélyt alakít, aki Helena Bonham Carter segítségével teszi el láb alól vendégeit, de már következő filmtervét is nyilvánosságra hozta. A Variety közlése szerint a rendező és Jim Carrey ismét elővették egy korábban zátonyra futott tervüket, amely most a Paramount stúdióval mégis megvalósulhat. A Ripley's Believe It or Not! egy nem mindennapos, de valós személyről szól: az 1949-ben elhunyt Robert L. Ripleyről, aki Believe It or Not (Hihetetlen, de igaz) című tévésorozatával lett híres.

Ripley világutazó volt, aki állítólag 198 országban járt élete folyamán. Tapasztalatait eleinte újságcikkekben és képregényekben örökítette meg, később a tévésorozatban, de ez nem sok epizódot ért meg, mert Ripley időközben szívroham áldozata lett. Mint a sorozat címe is mutatja, a mesélőként közreműködő Ripley az utazásai során megismert különös jelenségeket, történeteket mutatta be a műsorban.

Burton életrajzi filmjében Ripleyt Jim Carrey játssza majd, aki a sztori alakításában is részt vett: javaslatára a film nem csak Ripley életére, hanem csodálatos felfedezéseire is nagy hangsúlyt fektet majd. A forgatókönyvnek már elkészült egy változata, amelyet most Carrey ötleteinek felhasználásával Steve Oedekerk dolgoz át. Oedekerk nem először működik együtt Carreyvel, ő írta és rendezte az Ace Ventura 2-t és ő volt A Minden6ó szerzője is.

A filmtervet eredetileg azért vetette el a Paramount stúdió, mert a költségvetés meghaladta volna a 130 millió dollárt is, de most úgy döntöttek, mégis elkészítik körülbelül ugyanekkora összegből a filmet. A forgatás a jövő év végén kezdődik Kínában, a bemutató a 2009-es év folyamán várható.