A filmhu moziportál kétfordulós riportpályázatot hirdet, amelynek legjobb résztvevői bekerülnek a portál szerzőcsapatába. Az első forduló, amelyben kritikát vagy riportot lehet írni, január 5-éig tart.

Ha már évek óta filmes fórumokon edzed magad, most kiléphetsz a porondra. Ha már évek óta hegyezed a pennád, most belevághatod. A filmhu moziportál felkér egy hazai közönségfilm zsákutcáit és jövőképét kutató nyomozásra. A legjobb észosztók bekerülnek a filmhu rendszeresen foglalkoztatott szerzőcsapatába.

Első forduló: 2006. december 18. - 2007. január 5.

Első körben a pályázóktól egy maximum 3 flekkes, azaz 4500 karakter terjedelmű kritikát várunk egy szabadon választott magyar zsánerfilmről, vagy egy 4 flekkes, azaz max. 6000 karakteres riport műfajú portrét egy ismert magyar vagy nemzetközi filmes személyiségről.

A zsűri a beérkezett írások közül kiválasztja a következő fordulóba továbbjutó pályázókat. Részeredmény-hirdetés a filmhun: 2007. január 10.

Második forduló: 2007. január 10. - január 26.

A továbbjutók ebben a fordulóban egy maximum 5 flekk, azaz 7500 karakter terjedelmű feature-t írnak a magyar zsánerfilmről, szabadon választott megközelítésben.

Témaötletek, szempontok:

- Hozzuk vissza a nézőket a moziba! Hogyan születhetnének igényes magyar zsánerfilmek?
- 10 dolog, amit utálok a magyar műfaji filmben.
- Komámasszony, hol a horror? A magyar közönségfilm miért egyenlő blőd remake-ekkel és vígjátékokkal? Hol van a thriller, hol az akció, hol a krimi, hol a dráma? Miért nincs nálunk műfaji választék?
- Megismételhető-e a Moszkva tér, ki rendezi az új Csinibabá-t, mi következik a Kontroll-ból?
- Popzene és popcorn: zene és a sikerfilm kapcsolata.
- Kiből lehet cserebogár? Sztárok a mai magyar sikerfilmekben.
- Mitől döglik a légy? Target, timing, franchise - marketing a magyar filmben, avagy mit segít a magyarvándoros süti?

Szellemes, pergő, netre szabott feature-öket várunk. Hogy mit jelent ez? A gondolatmeneteteket segítsétek, színesítsétek online anyaggyűjtéssel (szövegbe helyezett linkek, idézetek, fotók, letölthető mozgóképek, zene, adatgyűjtések, statisztikák, keretes írások, interjúrészletek, stb.)

A szerzők a nevezéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy a beérkezett írásokat közzétegyük a filmhu oldalán, illetve a nyertes munkák publikálásra kerülnek a Népszabadság Online oldalon is.

A zsűri tagjai:

Csákvári Géza, kritikus, Népszabadság - a zsűri elnöke
Csillag Márton, kritikus, szerkesztő, Pesti Est
Libor Anita, szerkesztő, filmhu
Varga Ferenc, szerkesztő, [origo] filmklub

A névvel, címmel, elérhetőséggel ellátott nevezéseket január 5-e, 12 óráig várjuk az info@szemle.film.hu címre, "Magyar zsánert!" megjelöléssel a tárgyban.

Pályázatunk végeredményét a 38. Filmszemlén hirdetjük ki. A verseny nyertese értékes és hasznos díjban részesül.

További információk Schreiber András szerkesztőtől kérhetők:
tel.: (+36-1) 411-1670, schreiber@forum.film.hu

Forrás: filmhu