Robert De Nirónak rojtosra tépik az idegeit

2006.12.25. 11:58

Egy hús-vér producer könyvet írt a filmipar visszáságairól, most pedig filmet csinálnak belőle De Niróval. Amikor a farok csóválja... Hollywoodban.

Robert De Niro alig rendezte meg második nagyjátékfilmjét, a The Good Shepherd-et, máris új szerepre készül: Barry Levinson (Esőember, Amikor a farok csóválja..., Banditák) filmjében Bent, a hollywoodi producert alakítja majd, aki élete legpokolibb produkcióját próbálja túlélni. A What Just Happened? sztorija Art Linson 2002-es önéletrajzi kötetén alapul. Linson olyan filmeknek volt a producere, mint Harcosok klubja vagy az Aki legyőzte Al Caponét, könyvét pedig a kritikusok "komiszul szórakoztatónak" és "a legjobb hollywoodi kézikönyvnek" nevezték.

Levinson ebből az alapanyagból akar olyan szatirikus portrét festeni a filmipar visszáságairól, mint amilyet az Amikor a farok csóváljá...-ban sikerült a politikáról és a politikusokról. Ben, a leszálló ágban evickélő producer minden erejével azon van, hogy összehozzon egy új filmet, míg méltóságát megőrizve kell túlélnie Hollywood megaláztatásokkal teli kegyetlen világában. A vígjáték két rettenetes hetet mutat majd be a producer életéből. A forgatókönyvet maga Linson írta.

Sean Penn és több más hollywoodi sztár tűnik majd fel a What Just Happened?-ben, a forgatás Los Angeles-ben indul március elején. De Niro - Art Linson mellett - producere is lesz a filmnek, de először be kell fejeznie Tim Hunter New Orleans-át a rapper 50 Cent (azaz Curtis Jackson) oldalán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK