Baz Luhrmann hat éves szünet után újra rendez: Nicole Kidman és Hugh Jackman főszereplésével készül az Ausztrália. A héten leforgatták az első jeleneteket Sydney egyik kerületében, de még a közelben lakó polgármester sem sejtette, hogy Luhrmann stábja ott dolgozik a szomszédban.

A Sydney Morning Herald adta hírül, hogy Baz Luhrmann (Rómeó + Júlia, Moulin Rouge) Sydney Camden nevű részén teljes titokban kezdte forgatni Nicole Kidman és Hugh Jackman főszereplésével új filmjét, az Ausztráliá-t. A múlt héten folyó felvételek olyan titkosak voltak, hogy maga a camdeni polgármester, Chris Patterson sem tudott róluk, annak ellenére, hogy a forgatás a saját birtokától csupán négy házzal odébb zajlott.

Az Ausztrália első jeleneteit egy Camelot nevezetű, 1888-ban épített kúriában vették fel, ami 1999 óta áll jelenlegi lakója, egy helyi üzletember tulajdonában. A stáb egyik tagja így nyilatkozott a magánhelikopterrel érkező sztárokról: "Nicole gyönyörű és rendkívül barátságos. Hugh is nagyszerű fickó, leült a tulajdonossal és vagy egy órát beszélgetett vele."

Az ausztrál rendező a 2001-es romantikus musical, a Moulin Rouge óta nem forgatott filmet. Az Ausztrália forgatókönyvét a szintén ausztrál Stuart Beattie írta, aki a Collateral - A halál záloga forgatókönyvének szerzője és A Karib-tenger kalózai-ba is besegített.

Az Ausztrália nagyszabású történelmi románc: a negyvenes években játszódó sztoriban az angol arisztokrácia egyik tagja (Nicole Kidman) hatalmas földet örököl Észak-Ausztráliában. Amikor a helyi földbirtokosok megpróbálják kisemmizni, kénytelen összefogni egy durva modorú tehenésszel (Hugh Jackman), és hogy mentsék a menthetőt, ketten indulnak útnak 2000 jószággal át a kontinensen - 1942 februárjában tanúi lesznek Darwin japán bombázásának is. A film, amit sokan már most az Elfújta a szél-hez hasonlítanak, 2008-ban kerül a mozikba világszerte.