Hat filmmel búcsúzik a 2006-os moziszezon: az év során bemutatott rengeteg animációs film talán két legjobbika fut be most, Mel Gibson maja vérontással vezekel bűneiért, bekukkantunk a spanyol utcalányok és a kubai forradalmárok elképzelt világába, és újranézünk egy klasszikus Kusturicát.

Arthur et les Minimoys - 2006
Képek | Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Miről szól? A tízéves Arthurt és nagymamáját a kilakoltatás veszélye fenyegeti, ezért a kisfiú nagy kalandra szánja el magát: megkeresi a nagyapja által elrejtett kincset a kertben lakó, icipici lények, a villangók birodalmában.

Ki a rendező? Luc Besson - akitől itthon legutóbb a '99-es Jeanne d'Arc-ot láthattuk - saját mesekönyvét filmesítette meg.

Kik a szereplők? Arthurt az angol Freddie Highmore alakítja, aki Charlie volt a tavalyi Charlie és a csokigyár-ban. Nagymamáját - a meglepő, de valóban nagymamakorba ért - Mia Farrow játssza, a többi főszereplő számítógépes animáció segítségével kel életre.

Kinek ajánljuk? Ezt a kedves, szellemes rajzfilmet még a felnőttek is simán élvezhetik.

Mit mondunk még a filmről? Az Arthur és a villangók szórakoztató akciómese. Félig animált, félig élőszereplős, telis-tele utalásokkal más filmekre meg a felnőtt világ jelenségeire. Kavalkád, különösebb értelem nélkül. Olvasd el kritikánkat!

Mit mond az alkotó a filmről?
Arthur és a villangók című filmjének díszbemutatójára érkezett múlt hét szerdán Budapestre Luc Besson és adott interjút az [origo] filmklub újságírójának. Minden idők legsikeresebb francia rendezője negatív jelzőként használja a "felnőtt" szót, távol tartja magát az internettől és nem tartja problémásnak a fűszívás ábrázolását egy gyerekfilmben. Olvasd el Luc Bessonnal készült interjúnkat!