Nicolas Cage Lincoln gyilkosa után nyomoz

2007.01.05. 9:10

Két évvel ezelőtt hatalmas meglepetésre Nicolas Cage egy családi mozival robbantott kasszát, ez volt A nemzet aranya. A kincskereső kalandok 2007-ben folytatódnak.

Ahogy már a producer Jerry Bruckheimer is utalt rá egy interjúban az [origo] riporterének, nagyban folynak A nemzet aranya 2 munkálatai. A gyártó Buena Vista Pictures a napokban jelentette be, hogy a második rész hivatalos címe National Treasure: The Book of Secrets (A nemzet aranya: A titkok könyve) lesz.

Az alcímben szereplő titokzatos könyv nem más, mint az Abraham Lincoln elnököt meggyilkoló John Wilkes Booth naplója. Ez áll a sztori középpontjában, pontosabban az a hiányzó 18 oldal, ami állítólag eltűnt a naplóból. Ennek a 18 oldalnak ered a nyomába az első részből jól ismert kincsvadász, Ben Gates (Nicolas Cage), hogy így derítsen fényt Lincoln meggyilkolásának homályos részleteire.

A folytatást is Jon Turteltaub rendezi, és Cage mellett újra feltűnik benne Diane Kruger, Jon Voight és Harvey Keitel. A 2004-es első rész hamar behozta százmillió dolláros költségvetését: a bemutató hétvégéjén hatalmas meglepetésre A hihetetlen család-ot kiszorítva az amerikai lista élére ugrott és három nap alatt több mint 35 millió dollárt kaszált. Az Oscar-díjas Cage egyetlen filmje sem szerepelt ilyen erősen a nyitóhétvégén, mint ez a családi mozi, és valószínűleg a második rész is nagy sikerrel nyit majd Amerikában.

A nemzet aranya: A titkok könyve december 21-én kerül a mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK