Ez a szokatlan filmek hete: egy megszállott gyilkos, akivel együtt érzünk, részeg öregasszonyok, akikkel együtt fetrengünk, gettókölykök, akik táncukkal felpezsdítik a vérünk, és két nyugdíjas, akik megmutatják, hogy hetvenen túl is van élet, sőt, még kaland is.

Perfume: The Story of a Murderer - 2006
Képek | Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Miről szól? Jean-Baptiste Grenouille szag nélkül, azonban különösen kifejlett szaglással születik. Kitanulja a parfümkészítés mesterségét, és elhatározza, hogy kikeveri a világ legtökéletesebb illatát. Ehhez azonban egy különleges hozzávalóra van szüksége...

Ki a rendező? A leginkább A lé meg a Lola kapcsán ismert Tom Tykwer lendületes visszatérése négy év szünet után.

Kik a szereplők? Grenouille hátborzongató megszemélyesítője a huszonhat éves angol Ben Whishaw, aki a Stoned című Rolling Stones-filmben Keith Richards volt. Mesterét a pirosító és púder mögé bújtatott Dustin Hoffman alakítja. Az ifjú Rachel Hurd-Wood a történetben kulcsszereplővé váló, lángvörös szépséget játssza, aggódó apját Alan Rickman formálja meg.

Kinek ajánljuk? A gyönyörűen kivitelezett, remek alakításokat és izgalmas sztorit felvonultató film nem fog csalódást okozni sem a regény rajongóinak, sem azoknak, akik most találkoznak először az elbűvölő sorozatgyilkossal.

Mit mond az alkotó a filmről? Tom Tykwer nevét '98-ban ismerte meg a világ, amikor bemutatták A lé meg a Lola című, szokatlan történetmesélési eszközökkel dolgozó pörgős drámáját. Ezt követte A harcos és a hercegnő, majd a nálunk nem túl ismert A gyilkosok is a mennyországba mennek. A rendező négy év szünet után Patrick Süskind megfilmesíthetetlennek tartott sikerregénye, A parfüm filmadaptációjával tér vissza. Az interjúban elmondja, hogy szerinte mi a könyv titka, hogy hogyan szeretett bele a főhőst alakító Ben Whishaw-ba, és hogy miért Dustin Hoffmant tartja korunk egyik legnagyobb színészének. Olvasd el a rendezővel készült interjút!