Madonna: nem hercegnő, királynő

2007.01.12. 12:08

Az Arthur és a villangók angol változatában Madonna szinkronizálja Holdviola hercegnőt, a tízéves Arthur kétmilliméteres szerelmét. Az énekesnő New Yorkban népszerűsítette Luc Besson 3D-s mesefilmjét.

A Londonban élő énekesnő csak azért utazott New Yorkba az Arthur és a villangók amerikai bemutatója előtt egy nappal, hogy Luc Besson animációját népszerűsítse. Madonna Holdviola hercegnőnek, Arthur kétmilliméteres villangó szerelmének kölcsönözte a hangját a mesefilmben, partnere a gyerekszínész Freddie Highmore volt.

Madonna csütörtökön ebből az alkalomból adott életében először élő interjút az NBC népszerű reggeli műsorának, a Today Show-nak, a riporter Meredith Vieira volt. Amikor Vieira megjegyezte, hogy manó-szerepben még nem láthattuk az énekesnőt, Madonna gyorsan kijavította: "Nem egyszerű manót, hanem hercegnőt játszom. Persze elsősorban azért vállaltam el ezt a munkát, mert Luc Besson jóbarátom, és rendkívül tehetséges filmrendezőnek tartom" - tette hozzá.

"Ezzel a szereppel új, eddig sosem tapasztalt helyzetbe kerültem: olyan fantáziavilágot hozhattam létre, aminek semmi köze a valósághoz, ahhoz az emberhez, aki vagyok. Olyan karaktert formálhattam meg, ami nagyon távol áll a külsőmtől, a testemtől, attól a képtől, amit az emberek megszoktak tőlem." Amikor a Today Show riportere kijelentette, hogy szerinte Madonnát azért elég sokan hasonlították eddig is valamiféle hercegnőhöz, a negyvennyolc éves énekesnő mosolyogva válaszolt: "Királynőnek tartanak, nem hercegnőnek, fontos különbség. Ja, és általában nem szeretek bele tízéves kisfiúkba..."

Madonna az interjúban azt is elmesélte, hogy mindig is közel érezte magához a mesék világát. "Gyerekkoromban sokat álmodoztam tündérkeresztanyákról, és arról is meg voltam győződve, hogy az ördög ott lakott a lépcsőnk alatt, a házunkban. Hogy miért? Egyszerű: katolikusnak neveltek... de komolyan, mindig is élénk képzelőerőm volt."

Forrás: [origo] Forrás: [origo]
Madonna a Today Show-ban

Hozzánk nem Madonna, hanem maga a rendező látogatott el, hogy népszerűsítse filmjét, ami nyitóhétvégéjén a magyarországi lista harmadik helyét szerezte meg. Az Arthur és a villangók Franciaországban hatalmas siker, decemberi bemutatója óta már több mint hatmillióan látták. Besson örömébe azonban üröm is vegyül: néhány napja derült ki, hogy a mesefilm nem indulhat az animációs Oscarért, mert a szabályok szerint túl kevés benne az animáció.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK