Nézd meg a júliusban mozikba kerülő Transformers magyar feliratos előzetesét, amelyben megérkeznek a Földre az átalakulásra képes robotok, és az ellenük indított tankok máris olyan könnyedséggel repülnek szerteszét, mintha csak papírgalacsinok lennének.

A Transformerek több mint húsz éve, 1984 óta velünk vannak, ugyanis ekkor dobta piacra a Hasbro az átalakítható robotokból álló játékcsaládot. A sztori szerint a Transformerek idegen bolygóról érkezett robotok, akik képesek hétköznapi tárgyak vagy élőlények alakját felvenni, például gépkocsivá, repülőgéppé vagy valamilyen állattá alakulni. A Transformereknek két fő, egymással szembenálló csoportja van: a hősies Autobotok, akiket Optimus Prime vezet, és a gonosz Decepticonok, akik Megatronnak engedelmeskednek.

A sajátos figurák története az évek során számos különböző formában fejlődött tovább: készült Transformers-tévésorozat, képregény és '86-ban film is. Idén nyáron a robotok visszatérnek a mozivászonra: jön a nemes egyszerűséggel Transformers címet viselő második nagyjátékfilm.

A Transformers-t a látványos, nagyköltségvetésű akciófilmeket készítő Michael Bay rendezte, aki többek közt az Armageddon és a Pearl Harbor alkotója is volt. A magyar feliratos előzetesben láthatjuk a becsapódást, amellyel a robotok a Földre érkeznek, majd tanúi leszünk, ahogy a légvédelem egy helikopterformájú Transformert próbál levadászni - feltehetően kevés sikerrel. Ezután feltűnnek még a legkülönfélébb robotok és persze emberek is - utóbbiakat főleg a sikítva menekülés állapotában láthatjuk -, akik közt felfedezhetjük Tyrese Gibsont (Halálosabb iramban) és John Turturrót (A titkos ablak) is.

A Transformers hazai bemutatója július folyamán várható.