Az eheti négy filmbemutató közül kettőn gondolkodni is lehet: az egyik a gyorsétkezésről, a másik az angol királyi családról mond újat. A másik két premierfilmhez viszont garantáltan nincs szükség agysejtekre: egy horrorszéria sokadik részén vagy egy bárgyú vígjátékon kapcsolódhat ki, akinek erre van igénye.

Fast Food Nation - 2006
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? A gyorskajaipar szépségei: állati ürülékkel dúsított hamburgerhús, többre hivatott tinédzserek az étterem kiszolgálópultja mögött és kiszipolyozott illegális bevándorlók a húsüzemben.

Ki a rendező? A dumálós filmek nagymestere, Richard Linklater (Naplopók, Mielőtt felkel/lemegy a nap) filmesítette meg Eric Schlosser amerikai élelmiszeriparról szóló, tényfeltáró könyvét.

Kik a szereplők? A három szálon futó sztoriba rengeteg szereplőt zsúfoltak; itt van Greg Kinnear, Wilmer Valderrama, Catalina Sandino Moreno (Maria Full of Grace), Ashley Johnson (Mi kell a nőnek?), Patricia Arquette, Lou Taylor Pucci (Ujj-függő), valamint mintegy mellékesen Bruce Willis, Kris Kristofferson és Ethan Hawke is beköszön.

Kinek ajánljuk? Ha a Super Size Me emléke már annyira elhalványodott, hogy visszaszoktál a hamburgerevésre, mindenképp nézd meg ezt a filmet!