A Filmszemlével csak egyetlen forgalmazó mert konkurálni, így akit nem érdekel a legfrissebb magyar filmtermés, annak Leonardo DiCaprio afrikai kalandjaival kell beérnie a héten.

Blood Diamond - 2006
Előzetes | Hivatalos oldal | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? A kilencvenes évek első felében vagyunk, a Sierra Leone-i polgárháború kellős közepén. Ugyanaz a hatalmas rózsaszín gyémánt egy fekete munkás számára családja szabadságát, egy fehér csempész számára a gazdagságot, egy amerikai újságírónő számára pedig a nagy sztorit jelenti.

Ki a rendező? A lelkiismeretes hollywoodi iparos, Edward Zwick rendezte a filmet, aki többek közt a Szenvedélyek viharában-t és a Szükségállapot-ot csinálta.

Kik a szereplők? Leonardo DiCaprio Oscar-esélyes a gyémántcsempész főhős megformálásáért, partnere, Djimon Hounsou (Gladiátor, Amerikában) pedig a legjobb férfi mellékszereplő díjáért száll versenybe. Az újságírónőt a szemöldöke alól épp csak kilátszó Jennifer Connelly alakítja.

Kinek ajánljuk? Mi már eléggé unjuk ezeket a szabályos, könnyfakasztónak szánt hollywoodi alkotásokat, ahol a főhős a film harmada tájékán elmeséli, hogy csak azért rossz fej, mert kiskorában a szeme láttára ölték meg a szüleit, de ha te nem, akkor hajrá.

Bujdosó Bori