A héten csak a Véres gyémánt című film került frissen a mozikba, amely meg is szerezte a jegyeladási toplista első helyét. Ebben a hónapban magyar filmet sokkal kevesebben néztek, mint tavaly ilyenkor.

2007 januárjában 590 ezren váltottak mozijegyet Budapesten, 50 ezerrel (és 8%-kal) kevesebben, mint tavaly ilyenkor. Feltűnő, hogy míg tavaly a magyar filmek arányát (35%) az Üvegtigris 2 és a Csak szex és más semmi nyomta a magasba, idén januárban (11%) nem akadt egyetlen hazai produkció sem, amely gyökeret tudott volna verni a multiplexekben. 2006 januárjában 224 ezer jegy kelt el magyar produkcióra, míg idén ez a szám 64 ezernél állt meg.

Mágikus erők és a forgalmazók kiszámíthatatlan húzásai folytán a Véres gyémánt című politikai thriller abban a mérhetetlen szerencsében részesült, hogy egyedüli premierként került a mozikba február első víkendjén. Leonardo DiCaprio ezért az alakításáért Oscar-nominálást kapott, a mellékszereplő kategóriában Djimon Hounsou volt jelölve, így két nominálással a puttonyban a Véres gyémánt 14 018 nézőt gyűjtött egyetlen hétvége alatt, kiemelkedő vetítési átlag mellett. Politikai thrillertől ilyen erős rajtot legutoljára a München (16 892) esetében láthattunk. Az Edward Zwick- rendezte Véres gyémánt simán lenyomott olyan politikai thrillereket, mint a Sziriána (8875) vagy Az elszánt diplomata (4870), mégsem döntötte meg a rendező hazai rekordját, amelyet változatlanul az Utolsó szamuráj (38 618) tart.

A csütörtökön rajtoló Berlinale miatt a jövő heti jelentés elmarad, legközelebb február 19-én jelentkezem.

Boogieman
Odeon