Háttérarcok: Patrick Wilson

2007.02.20. 12:05

Úgy néz ki, mint a republikánus amerikai álom poszterembere, merész szerepválasztásai azonban garantálják, hogy Patrick Wilsont a tehetsége, semmint unalmasan jóképű külseje miatt fogjuk megjegyezni.

Forrás: InterCom
Patrick Wilson az Apró titkok című filmben


Öt ok, amiért Brad Pitt és Jude Law féltheti a státuszát:

1. a 33 éves Patrick klasszikus színházi múlttal rendelkezik, a Broadway deszkáit többek között az Alul semmi musicalváltozatával és a Miss Saigon férfi főszerepével hódította meg.

2. Filmes karrierje érdekes módon a kis képernyőn indult; a fantasztikus Angyalok Amerikában-t övező dicsfényen ám nem kisebb nevekkel osztozott, mint Al Pacino, Meryl Streep, Mary-Louise Parker vagy Emma Thompson.

3. Az operaház fantomja nem tartozott az utóbbi idők legsikeresebb musical-adaptációi közé, a fantom szerelmi vetélytársának szerepében azonban Wilson a vásznon is megmutatta, hogy mit tudnak a hangszálai.

4. Mostanában az év két legellentmondásosabb filmjeiben láthattuk viszont; a Cukorfalat őrjítő macska-egér játékának cukrosbácsijaként egy percig sem harcolt a nézők szimpátiájáért, a héten bemutatott briliáns, Apró titkok-ban  pedig egy gyakori, kiégett férfitípust formál meg, aki Kate Winsletért se képes megemberelni magát.

5. Jelenleg Koltai Lajossal forgat, aki a Sorstalanság amerikai sikerének köszönhetően illusztris hölgykoszorút rendezhet Michael Cunningham (Az órák) Evening című regényének megfilmesítésében: Glenn Close, Toni Collette és Claire Danes mellett Meryl Streep és lánya, Mamie Gummer lesznek Patrick partnerei.