Hannibal Rising - 2007
Előzetes | Honlap | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? Hannibal Lecter a második világháborúban, kisfiúként elveszíti a szüleit, majd a húga is katonák áldozatául esik. Évekkel később a serdülő Hannibal bosszút esküszik húga gyilkosai ellen.

Ki a rendező? Peter Webber második nagyjátékfilmje ez a Leány gyöngy fülbevalóval után.

Kik a szereplők? Hannibalt Gaspard Ulliel formálja meg, aki a Hosszú jegyesség-ben Audrey Tautou vőlegénye volt, tanítóját és pártfogóját Gong Li (2046, Egy gésa emlékiratai) játssza. A legrosszabb rosszfiú a filmben Rhys Ifans (Kitartó szerelem, Libidó).

Kinek ajánljuk? Ha a Bárányok hallgatnak után a Hannibal és a Vörös sárkány csalódás volt, adj egy esélyt ennek a filmnek: ismét értő kézben a sorozat.

Mit mond az alkotó a filmről? Sokakat meglepett, hogy a Scarlett Johansson főszereplésével készült finom kis film, a Leány gyöngy fülbevalóval rendezője második projektjének a kannibál gyilkosról szóló Hannibal-sorozat legújabb darabját, a Hannibal ébredésé-t választotta. A javarészt Csehországban forgatott film európai premierjét Prágában tartották, ahol az [origo] filmklub tudósítója beszélgetett Peter Webberrel. A rendező megmagyarázta nekünk furcsa választását, emellett mesélt a fiatal Hannibalt alakító Gaspard Ulliel személyiségének ijesztő vonásairól és a világ legnagyobb és legkibírhatatlanabb produceréről, Dino De Laurentiisről is. Olvasd el a rendezővel készült interjúnkat!