Utálják a másikat, botladoznak, hülyét csinálnak magukból, tagadják érzelmeiket, majd egymáséi lesznek - évente legalább tíz filmre ráillene ez a tartalom-összefoglaló. A héten éppen Hugh Grant és Drew Barrymore próbálnak életet lehelni a romantikus komédia műfajának évtizedes kliséibe a Zene és szövegben, de lehetne a helyükben Vince Vaughn és Sandra Bullock vagy Matthew McConaughey és Cameron Diaz is. Sőt, valószínűleg fel is kínálták nekik is a szerepeket. Mókás, kedves ismerősök ők, de van-e esélyük rá, hogy valaha is komolyan vegyük őket? Összeállításunk számbaveszi a hollywoodi nevettetők kilátásait a skatulyából való kitörésre.

#10 - Drew Barrymore

Forrás: [origo]
Zene és szöveg | Drew Barrymore és Hugh Grant


Egészen lenyűgöző teljesítmény 25 éve (na jó, persze nem megszakítás nélkül) a hollywoodi élmezőnybe tartozni összesen egy arckifejezéssel, a Barrymore színészdinasztia viharos gyermekkorú sarjának mégis sikerült. E.T. csókja óta elfogyasztott gyakorlott felnőtt narkósoknak is becsületére váló kábítószerhegyeket, két férjet és egy Strokes-dobost, horror-reneszánszot indított el egy tízperces szereppel (Sikoly) és producerként bábáskosott Charlie angyalai felett, no és persze tízévesen már hírhedtebb partyállat volt, mint manapság Lindsay Lohan vagy Paris Hilton. Tisztességes főszereppel azonban csak és kizárólag romantikus komédiákban tudott sikert elérni, mosolya elviselhetőbbé tette Adam Sandler létét (Nászok ásza, 50 első randi), a napokban pedig Hugh Grant mellett próbál labdába rúgni.
 
Vicces és jó: E.T., Nászok ásza

Nem vicces, de jó: Donnie Darko, Egy veszedelmes elme vallomásai

+ + +

#9 - Matthew McConaughey

Forrás: [origo]
Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? | Matthew McConaughey és Kate Hudson


Tüzes tekintetű Paul Newman trónkövetelőként tűnt fel a Ha ölni kell-ben, de hamarosan beérte annyival is, hogy évi két középszerű romantikus komédia gázsijából az esztendő további részét a tengerparton héderezve töltse. Így aztán megbízhatóan feltűnik időröl időre a vásznon ugyanabban a kicsit furkó, éretlen, de házasodni vágyó nők számára mégis ideális választásnak tűnő szerepkörben. Ő az, akit az amerikai úgy nevez: "dude" és bár egyáltalán nem vicces, de jó a teste. J-Lo, Sarah Jessica Parker és Kate Hudson árnyéka után a közelmúltban megtalálta élete szerepét: hamarosan indul a Surfer Dude forgatása.

Vicces és jó: Szex és New York (3. évad, 13. epizód), Tökéletlen idők

Nem vicces, de jó: ilyen sajnos nincs a filmográfiájában, de kis jóindulattal legyen az Amistad