Az intenzív osztályon ápolják Kaszás Attila színművészt, akinek súlyos az állapota; az orvosok agyvérzést állapítottak meg - közölte a Nemzeti Színház Igazgatósága a család hozzájárulásával kedden.

Kaszás Attila hétfő este, a Tizenkét dühös ember című előadás előtt hirtelen rosszul lett, azonnal kórházba szállították a Nemzeti Színházból - közölte Horváth Orsolya, a Nemzeti Színház sajtóreferense hétfőn este. Az előadás emiatt elmaradt.

Az orvosok agyvérzést állapítottak meg, a színészt jelenleg intenzív osztályon ápolják, állapota súlyos.

A Nemzeti Színház közlése szerint helyettesítéssel megtartják azokat az előadásokat, amelyekben a művész színpadra lépett volna. "Gyógyulása, a család nyugalma és a színház zavartalan működése érdekében kérjük a sajtó türelmét, a művész állapotának változásáról a Nemzeti Színház a későbbiekben tájékoztatja a sajtó képviselőit" - közölte a teátrum.

Az MTI hétfő este, neve elhallgatását kérő forrástól úgy értesült, hogy a 47 éves Kaszás Attilát a mentőszolgálat rohamkocsijában újra kellett éleszteni.

Kaszás Attila a Nemzeti Színház társulatának tagja, jelenleg öt darabban játszik. A színészt moziban legutóbb tavaly, Kapitány Iván Kútfejek című vígjátékában láthatta a közönség.

MTI/[origo]