Lars von Trier komédiázik, a spártaiak gyilkolnak, Scarlett Johansson rúzsa vöröslik és a mai magyar valóság is beszüremkedik a mozivászonra a héten.

Direktoren for det hele - 2006
Előzetes | Honlap | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? Egy számítástechnikai cég igazgatója annyira fél a felelősségtől, hogy éveken keresztül egy kitalált elnök árnyékában vezeti a vállalatot, azonban amikor el akarja adni a céget, elő kell rukkolnia a nem létező főnökkel.

Ki a rendező? A Dogma-film atyja, Lars von Trier rendezte a vígjátékot egyelőre befejezetlen Amerika-trilógiája (Dogville, Manderlay, Washington) második és harmadik részének elkészítése közt.

Kik a szereplők? Az ál-főnököt Jens Albinus alakítja, akire emlékezhetünk Von Trier két korábbi filmjéből, az Idióták-ból és a Táncos a sötétben-ből is. A gyáva igazgatót Peter Gantzler (Olasz nyelv kezdőknek) játssza, és az isteni Iben Hjejle (aki John Cusack barátnője volt a Pop, csajok, satöbbi-ben) is a cégnél dolgozik.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki vevő a kicsit kínos humorra és a Von Trier mérhetetlenül nagy egójából születő érdekes kísérletek eredményére.