Tudjuk, hogy a nyárról a legtöbb embernek a Balcsi meg a forró csókcsaták jutnak az eszébe, de azért érdemes lesz beülni néha a hűvös multiplexbe, mert egy-két nagyon komoly film várja a kedves nézőt. Ezekből próbáltunk csemegézni, hogy meghozzuk a kedvet másoknak is az igényes szórakozáshoz. Arról nem is beszélve, hogy nincs is jobb hely egy kis smacizáshoz, mint egy sötét moziterem. Kérjük a hozzáértőket, hogy bocsássák meg a szerzőnek, ha néhol badarságokat beszél, mentségére szóljon, hogy nem nagyon ért a filmekhez.

A Karib-tenger kalózai: A világ végén (Pirates of the Caribbean: At World's End)
Rendező: Gore Verbinski
Szereplők: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, Jonathan Pryce, Bill Nighy, Chow Yun-Fat, Tom Hollander, Stellan Skarsgard, Kevin McNally
Mozibemutató: 2007. május 24.- [origo] filmklubos vetítéssel


Már az előző két rész is ütött, de ez a harmadik nagyon rendben van. Van itt minden, ami egy jó filmhez kell, parádés szereposztás (bár én csak Johnny Deppet ismerem), akció és humor. Bár sokan azt mondják, hogy nem jó, ha egy filmhez készül második vagy ne adj' isten harmadik rész, én azt mondom, hogy ha valami jó, akkor nem érdemes abbahagyni. Jó példa erre az Amerikai pite 2-3, vagy a Stuart Little, kisegér folytatásai.

+ + +

Halálbiztos (Death Proof)
Rendező: Quentin Tarantino
Szereplők: Kurt Russell, Rose McGowan, Zoe Bell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd, Michael Bacall, Eli Roth, Mary Elizabeth Winstead, Tracie Thoms, Sydney Tamiia Poitier
Mozibemutató: 2007. május 31.- [origo] filmklubos vetítéssel


Az halálbiztos, hogy ezt megnézem. Bár nem tetszik, hogy a Dirty Dancing-es gyerek a főszereplő, inkább a másikat kellett volna betenni, aki a Casht játssza a Tango és Cash-ben. Ez legyen a legkevesebb, hiszen tele van a film jó bringával. Ha jól láttam, még egy felspécizett Harley Fat Boy is szerepet kap. Imádom a choppereket!

+ + +

A zodiákus (Zodiac)
Rendező: David Fincher
Szereplők: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Anthony Edwards, Robert Downey Jr., Brian Cox, John Carroll Lynch, Richmond Arquette, Bob Stephenson, John Lacy, Chloë Sevigny
Mozibemutató: 2007. június 7.- [origo] filmklubos vetítéssel


Na, vajon ki a gyilkos? Hát persze hogy az, aki azokat a leveleket írja. Ez annyira egyértelmű, pedig csak az előzetest láttam. Kíváncsi vagyok, hogy mivel töltik ki ezt a több, mint másfél órát. Biztos most az lesz, hogy a béna vidéki zsaru felkerül a városba, és egy csomót bénázik, de aztán a végén a kisfia megmondja neki a megoldást, amit már mindenki tud a nézőtéren. Ezt inkább kihagynám.

+ + +

Miss Potter
Rendező: Chris Noonan
Szereplők: Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson, Barbara Flynn, Bill Paterson
Mozibemutató: 2007. június 7.


Végre megfilmesítették a Varázsceruza című rajzfilmet! Persze más környezetbe helyezték, és belevittek egy kis románcot, amit a gyerekek majd annyira nem fognak értékelni, de le sem tagadhatnák, hogy honnan lopták az ötletet. Remélem, a lengyel kormány megteszi majd a szükséges diplomáciai lépéseket, mert ez azért tényleg pofátlanság.

+ + +

Aranykapu (Nuovomondo)
Rendező: Emanuele Crialese
Szereplők: Charlotte Gainsbourg, Vincenzo Amato, Aurora Quattrocchi, Francesco Casisa, Filippo Pucillo, Federica De Cola, Isabella Ragonese, Vincent Schiavelli
Mozibemutató: 2007. június 7.


Kosztümös film egy hajóútról Amerikába, megspékelve egy kis szerelmi szállal, ami egy szegény ember és egy láthatóan tehetős hölgy között szövődik. A forgalmazó trükkösen csak az unalmas részeket tette az előzetesbe. Gondolom, nem akarják lelőni a poént, hogy a hajó majd elsüllyed, vagy a feje tetejére fordul, mint a Poseidon-ban. Akárhogyan lesz, gyenge utánérzésnek fog tűnni, hiszen láttunk már ilyet, nem egyszer.