Bruce Willis ökle lesújt

Vágólapra másolva!
Három és fél új film: Bruce Willis nagy erővel robban be a mozikba, de ellenpontozásként egy szolid, nyugdíjas szerelmi történetet és egy spanyol útkeresős sztorit is kapunk. Jövő keddtől pedig az űrrobotok is meghódítják a Földet és a vásznat.
Vágólapra másolva!

Away from Her - 2006

Miről szól? Fiona és Grant évtizedek óta jól működő házasságban élnek, ám amikor Fiona Alzheimer-kóros lesz és elkezdi elfelejteni közös életüket, mindkettőjüknek újra kell tanulniuk kapcsolatukat.

Ki a rendező? A Váratlan utazás-ban feltűnt, és azóta többek közt az Eljövendő szép napok-ban és az Élet nélkülem-ben látott Sarah Polley első rendezése a film.

Kik a szereplők? Fionát a legendás Julie Christie alakítja, aki a Doktor Zsivágó Larája és a McCabe és Mrs. Miller Mrs. Millerje is volt. Grantot Gordon Pinsent játssza, akit kisebb szerepekben láthattunk már, pl. a Kikötői hírek-ben. Fontosabb szerepet játszik még a húsz évvel ezelőtti Holdkórosok-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjat nyert Olympia Dukakis.

Kinek ajánljuk? Az érzelmes, de visszafogott filmek kedvelőinek.

Mit mond az alkotó a filmről? A Váratlan utazás egykori Sarája, Sarah Polley még csak 28 éves, de már szerepelt Atom Egoyan, Wim Wenders és Hal Hartley filmjében is, évekig aktívan részt vett a kanadai politikai életben, rendezett több kisfilmet és idén bemutatták első nagyjátékfilmjét is. A Julie Christie és Gordon Pinsent főszereplésével készült, itthon csütörtöktől vetített Egyre távolabb című dráma azt meséli el, hogyan birkózik meg egy idős házaspár a feleség Alzheimer-kórjával és közös életük szétzilálódásával. Az európai premierre februárban, a berlini filmfesztiválon került sor, az [origo] filmklub tudósítója külföldi kollégái társaságában itt beszélgetett a rendezőnővel. Olvasd el interjúnkat!