Harry Potter és a heroinista szerelmesek

Vágólapra másolva!
A Lennon-szemüveges varázslótanonc a héten ötödször is meghódítja a mozivásznakat. Akinek Potter nem kenyere, nézhet heroinista ausztrál szerelmeseket vagy a Franco-diktatúra ellen harcoló spanyol fiatalokat.
Vágólapra másolva!

Harry Potter and the Order of the Phoenix - 2007

Miről szól? Harry a nyári szünet után visszatér Roxfortba, ahol senki sem hiszi el neki, hogy Voldemort ismét felbukkant. Dolores Umbridge személyében új tanár érkezik az iskolába, aki kínozza a tanulókat, Dumbledore-t pedig megpróbálja félreállítani az útból.

Ki a rendező? A sorozat ötödik filmjét az angol David Yates rendezte, aki eddig tévéfilmeket csinált, például a remek Kávé és szerelme-t.

Kik a szereplők? Visszatér a korábbi filmek főszereplőgárdája: Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermione), Rupert Grint (Ron), Michael Gambon (Dumbledore), Ralph Fiennes (Voldemort) és a többiek, új szereplő a Luna Lovegoodot alakító Evanna Lynch, az Umbridge-ot megformáló, kiváló Imelda Staunton (Vera Drake) és a Bellatrix Lestrange-t játszó Helena Bonham Carter.

Kinek ajánljuk? Akárcsak az előző rész, nagyon kicsiknek ez is túl félelmetes lehet, de egyébként felnőtteket-gyerekeket egyformán lenyűgözhet.

Mit mondunk még a filmről? Az ötödik Potter-film végleg kiszakítja Harryt a gyerekkorból, a kis varázslótanoncnak férfivá kell válnia. A képek ugyanolyan gazdagon burjánzók, mint a korábbi epizódokban, de a mese világa mégis megváltozott, a felnőttkor súlya nehezedik rá. Olvasd el kritikánkat!

Mit mond a producer a filmről? David Heyman producer kisfiús alkat; halk szavú, vékony, mosolygós férfi. Az ember, aki kitalálta, hogy mozivászonra kerüljenek a Harry Potter-könyvek, egy másik film, A csíkos pizsamás fiú forgatása miatt járt Budapesten. Az [origo] néhány héttel a Harry Potter és a Főnix Rendje tokiói világpremierje előtt beszélgetett vele. Olvasd el interjúnkat!