Mint azt számos alkalommal megemlítettük itt az [origo] filmklubban, Wes Anderson (Az okostojás, Tenenbaum, a háziátok, Édes vízi élet) filmjeit fenntartások nélkül imádjuk, így fokozhatatlan izgalommal kattintottunk a The Darjeeling Limited előzetesére. Az új opuszban Owen Wilson, Adrien Brody és Jason Schwartzman három testvért játszanak, akik apjuk halála után indiai barangolásra indulnak, hogy kiderítsék, miért romlott meg egykor szoros kapcsolatuk. A filmben szerepel még Anjelica Huston, Natalie Portman és állítólag Bill Murray is, ők azonban nem bukkannak fel ebben az előzetesben.

Forrás: [origo]
Adrien Brody, Owen Wilson és Jason Schwartzman a The Darjeeling Limited plakátján | Nézd meg nagyban! | Nézd meg a film előzetesét!


Szokás szerint Anderson ismét ütős számokat túrt ki a lemezgyűjteményéből az előzeteshez. A két perc huszonkét másodperces ízelítőben a hatvanas években népszerű The Kinks együttes két dalával teremti meg a rá jellemző könnyed, de mégis melankólikus hangulatot. Először a This Time Tomorrow kezdőakkordjai csendülnek fel (ezt a számot használta Phillippe Garrel is két éve a Les amants reguliers című '68-as szerelmi történetének házibulijelenetében), majd beúszik a Strangers című nóta, amelynek szövege szépen kapcsolódik a film központi témájához ("So I will follow you wherever you go / If your offered hand is still open to me", stb.), végül megint visszajön a This Time Tomorrow egy pár taktus erejéig. Mielőtt az Anderson-szakértők zúgolódni kezdenének, hogy ismétli magát a mester (Az okostojás soundtrackjén szinte csak a 'brit invázió' együtteseinek számait találjuk, köztük egy The Kinks-dalt is), pause-olják le ügyesen az előzetes végi kreditsort, mert abból kiderül, hogy az új alkotás Satyajit Ray és a Merchant/Ivory páros filmjeinek zenéit fogja tartalmazni.

A The Darjeeling Limited-et először szeptember elején a velencei filmfesztiválon láthatják majd a szerencsések, az amerikai mozipremier szeptember 29-én lesz. A magyarországi bemutató időpontjáról egyelőre még nem kaptunk megerősített híreket.