Bajszos Brad Pitt a bajszos drámaíró ellen

Vágólapra másolva!
Folytatódik a mozikban a nyári lazulás: akárcsak múlt héten, ismét csupán két új bemutatót kapunk, megint egy nagy hollywoodit és egy szerényebb európait. Nézhetjük, ahogyan Danny Ocean és csapata harmadszor is fosztogatni indul vagy megtudhatjuk, hogyan lett Moliere-ből zseniális vígjátékíró.
Vágólapra másolva!

Ocean's Thirteen - 2007

Miről szól? Danny Ocean és csapata visszatér Las Vegas-ba, hogy ismét megkopasszanak egy kaszinókirályt, Willie Banket. Ezúttal Bank riválisa, a fiúk korábbi célpontja, Terry Benedict is a segítségükre siet.

Ki a rendező? Az Ocean-filmeket az első két részt is rendező Steven Soderbergh dagasztotta trilógiává, aki az előző epizódon megkeresett pénzt feltehetően az amatőrszereplőkkel készült Bubble-ra és a szintén Clooney főszereplésével készült, fekete-fehér A jó német-re verte el.

Kik a szereplők? Visszatér az eredeti tizenegy fős csapat: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Elliott Gould, Bernie Mac, Don Cheadle, Casey Affleck, Scott Caan, Eddie Jemison, Shaobo Quin és Carl Reiner, hozzájuk csapódik még az angol komikus, Eddie Izzard és Terry Benedict szerepében Andy Garcia. Banket Al Pacino formálja meg, asszisztensnőjét a feltűnően műmellű Ellen Barkin (Ez a fiúk sorsa) alakítja.

Kinek ajánljuk? Mi inkább az első rész újranézését ajánljuk, az még másodszorra is izgalmasabb, mint ez elsőre.

Mit mondunk még a filmről? Az Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik majdnem azok közé a folytatások közé tartozik, amelyek új ötletek híján a korábbi részek sztorielemeit és poénjait próbálják új köntösben eladni. Csakhogy itt még a köntös is a régi. Olvasd el kritikánkat!