Az ausztrálok jobban csinálják

Vágólapra másolva!
Már a hazai mozikban is látható a Candy című narkós románc az ötödik földrész új álompárjával, Heath Ledgerrel és Abbie Cornish-sel. Közben grandiózus ausztrál eposz készül az egy generációval idősebb szupersztárpárossal (Kidman és Jackman), díjkiosztó pedig manapság nem létezhet Cate Blanchett vagy Russell Crowe nevének említése nélkül. Az ausztrálok gyakorlatilag bekebelezték Hollywoodot, mely jelenségnek A-tól Z-ig tartó, átfogó összeállítással adózunk.
Vágólapra másolva!

Abbie Cornish: Nicole, Cate és Naomi máris félthetik a pozíciójukat, hiszen világhódításra készen áll a huszonéves generáció. Rose Byrne a Trójá-ban már Brad Pitt-tel hancúrozott, majd A halott lány-ban és a Napfény-ben is jelentős szerephez jutott, jó barátnője, Abbie pedig - ha hihetünk a pletykáknak - egyenesen a következő Bond-lány lehet. A Cigánykerék című fesztiválsiker kapcsán lehetett először felfigyelni a tehetségére, azóta pedig már bevált ausztrál legendák árnyékában settenkedik a rivaldafény felé: a Bor, mámor, Provence-ban Russell Crowe, a Candy-ben Heath Ledger, a The Golden Age-ben pedig Cate Blanchett partnere. Állítólag miatta hagyta el Reese Witherspoont Ryan Phillippe, akivel közös filmjük, a Stop Loss című iraki traumákat boncolgató dráma forgatásán melegedtek össze.

Forrás: [origo]
Abbie Cornish


Australia
:
Az időjárás viszontagságai és Russell Crowe dobbantása ellenére ez év novemberéig rendületlenül forog Baz Luhrmann egész Ausztráliát átszelő epikus love story-ja. A rendezőn kívül a két főszereplő is a földrész neves kirakatembere; a brit örökösnőt alakító Nicole Kidman Hugh Jackman emberes karjai között vészeli át a második világháborús darwini bombázást. Bemutató 2008 végére várható.

Forrás: [origo]
Baz Luhrmann az Australia forgatásán


Bob Dylan:
Izgatottan várja a filmvilág, hogy mi sül ki Todd Haynes rendhagyó zenészportréjából, az I'm Not There-ből, melyben hat különböző színész bújik a rocklegenda bőrébe. Christian Bale és Richard Gere mellett Heath Ledgert is láthatjuk Dylan egyik inkarnációjaként, sőt a netre már kiszivárgott egy jelenet, melyben a fiatal, borzashajú zenészt Cate Blanchett alakítja. Az eredeti ötlet és a rövid ízelítő biztatóak, a premierre pedig szeptember első napjaiban a velencei filmfesztiválon kerül sor.

Forrás: [origo] Forrás: [origo]
Cate Blanchett az I'm Not There-benNyuszik az INLAND EMPIRE-ben


Cameo:
Az utóbbi idők két legötletesebb, stáblistán való feltüntetés nélküli, villanásnyi szereplése is ausztrál színésznőkhöz kapcsolódott: filmes stréber kitüntetés jár annak, aki kiszúrta, hogy a Vaskabátok-ban a főhős barátnője, akinek arcát orvosi maszk takarja, nem más, mint a komédiákban ritkán látható Cate Blanchett. David Lynch rajongóinak pedig nem meglepetés, hogy a mester a Mulholland Drive mindkét főszereplőnőjét becsempészte új rémálmába, az INLAND EMPIRE-be. Naomi Watts egy nyuszifejű lényt (miért is ne?!) szinkronizál. Idekapcsolódó rossz hír, hogy az INLAND EMPIRE magyarországi bemutatója ismét halasztódik, talán novemberben több néző vállalkozik majd a háromórás para-hullámvasútra.

Forrás: [origo]
Cate Blanchett


Cate Blanchett:
Tíz éve még senki sem ismerte a nevét, mára viszont a hollywoodi filmgyártás nagyasszonya, aki megkerülhetetlen tényező a mind az igényes kamaradrámák, mind a nagy költségvetésű blockbusterek esetében. Első jelentősebb szerepében Ralph Fiennes oldalán kalandorkodott (Játék és szenvedély), de I. Erzsébet királynő díjesővel honorált megformálása (Elizabeth) repítette fel igazán a csúcsra. Kisebb, ám emlékezetes szerepek dömpingje (A tehetséges Mr.Ripley, Banditák, Rossz álmok, Édes vízi élet) és A Gyűrűk Ura-trilógiában való ikonikus feltűnése után Oscart nyert az Aviátor-ért, majd minden szereposztó kívánságlistájának első helyére került. Bemutatásra váró filmjeinek se szeri, se száma, de összeállításunk a B, F, O és U betűknél további részletekkel szolgál.

Forrás: [origo]
Hugh Jackman A forrás című filmben


Cserejátékos:
Ausztrália legkiválóbb cserejátékosa nem más, mint Hugh Jackman, aki szinte minden jelentősebb szerepét második, harmadik, sokadik jelöltként nyerte el. Az X-Men Wolverine-jének már leszerződött Dougray Scott, A forrás-t el is kezdték forgatni Brad Pitt hosszú szakállával és az Australiá-t is Russell Crowe -Nicole Kidman szuperfelállásban képzelték el eredetileg. Hugh minden esetben félretette a hiúságát és bravúrosan megoldotta a feladatot, a szívós hozzáállásnak köszönhetően pedig felzárkózott az első választottak ligájához, sőt ha nem vigyáznak, sorra le is hagyja őket. A mutánsokról leszakadt, saját filmben kiteljesedő Wolverine esetében persze már nélkülözhetetlen tényező az időközben drámai szerepekben (A tökéletes trükk, Füles) is brillírozó Hugh, aki a produceri feladatokat is elvállalta. Előtte azonban Ewan McGregort rángatja bele sötét, gyilkossági ügyben kiteljesedő szexuális üzelmekbe a The Tourist című thrillerben.

Forrás: [origo]
Cate Blanchett és Martin Henderson a Kis hal című filmben


Drog:
A pár hete a mozikba került Candy-ben Heath és Abbie szúrják agyon a szerelmüket Geoffrey Rush és a heroin segédletével, korábban viszont már Cate Blanchett is drogügyletekbe keveredett a Kis hal című apró, de annál lehangolóbb drámában. Partnere (eddigi legmeggyőzőbb szereplésével) az "ausztrál Brad Pitt"-nek beharangozott, új-zélandi születésű Martin Henderson, akit ismerhetünk a Vas című akciógagyiból, A kör első részének csúnya véget érő férfi főszereplőjeként, sőt a zenetévék nézői Britney Spears jobb napjainak idejéből, a Toxicvideoklipjének jóvágású fiújaként is. A Pitt-tel való párhuzamok egyelőre abban merülnek ki, hogy a Mr. és Mrs. Smithtévéváltozatában övé a férfi főszerep.