Kishírek a nagyvilágból

2007.08.03. 17:33

- Az ausztrál filmesek nagyszerűségét taglaló összeállításunkban megpedzegettük, hogy a Cigánykerék és a Candy című filmekben emlékezetes alakítást nyújtó Abbie Cornish lehet majd a következő Bond-lány. Sajnos ez az információ kacsának bizonyult, ugyanis Cornish ügynöke a mai The Sydney Morning Heraldban egyértelműen tagadta a pletykákat: "Nem, elmondhatom önöknek, hogy ez az információ nem állja meg a helyét." Ez egy nagyon szomorú hír, de legalább lehetőséget biztosít számunkra, hogy elhelyezzünk oldalunkon egy újabb képet a bájos színésznőről, íme!

Forrás: [origo]

- A most készülőThe Incredible Hulk stábjából Edward Norton, Liv Tyler és Louis Leterrier rendező is megjelent a képregényőrültek szokásos évi összejövetelén San Diegóban. Norton jól meglepte a Comic Con látogatóit amikor mellékesen megjegyezte, hogy ő írta az új Hulk-film forgatókönyvét. A Harcosok klubja sztárja idén már tett egy hasonlóan meghökkentő kifelentést, a The Onion AV Clubnak adott interjújában azt állította, hogy teljes egészében ő írta a Fridá-t is.

Forrás: [origo]
Liv Tyler és Edward Norton a Comic Con találkozón


- A The Lovely Bones című felkavaró regényből készülő Peter Jackson-film stábja már eddig is elképesztően menő volt, de most ha lehet, még egy kicsit menőbb lett. Amint azt több bejegyzésben már feldolgoztuk olyan országos kedvenceink csatlakoztak korábban a produkcióhoz, mint Ryan Gosling, Rachel Weisz, Susan Sarandon vagy Stanley Tucci. A The Hollywood Reporter tegnapi híréből pedig azt derült ki, hogy Michael Imperioli fogja játszani a filmben Len Fenerman detektív szerepét, aki a meggyilkolt kislány halála ügyében nyomoz. Imperiolit a Maffiózók című zseniális tévésorozatból ismerhetik a tévénézők, ahol Tony unokaöccsét, a nem éppen lángész, de relatíve melegszívű Christophert alakítja. Ezért a szerepéért pár hete már ötödik alakalommal jelölték Emmy díjra. (Nézd meg azt a klasszikus jelenetsort, amelyben Paulie és Christopher eltévednek az erdőben, amikor mennek elásni azt az orosz ürgét, akiről kiderül, hogy mégsem halt meg!)

Forrás: HBO
Michael Imperioli a Maffiózók című sorozatban


- Köztudott, hogy Michel Gondry az egyik legeredetibb elme a filmvilágban, és akkor sem tudna unalmas vagy érdektelen dolgot produkálni, ha nagyon nekigyűrkőzne. Azt ellenben kevesebben tudják, hogy a családja többi tagja sem éppen kutyaütő, erre bizonyíték az az animációs videóklip, amelyet Gondry 16 éves fia Paul készített nemrég a The Willows együttes Take a Look Around című számához. A másik tehetséges Gondryt Olivier-nek hívják (beceneve: Twist) és Michel idősebb testvére, aki zenészgént kezdte, de aztán öccse unszolására a kilencvenes évek második felében ő is reklámfilm és videoklip rendezővé avanzsált. Ezen az oldalon egy csomó munkáját meg lehet nézni, én most csak kettőt emelnék ki: ezt a vicces HP-reklámot, amelyben az öcsike a főszereplő, valamint Tiga You Gonna Want Me című tavalyi diszkóhimnuszának a klipjét. Ez utóbbit inkább ne nézzék meg azok, akik szédülősök vagy éppen be vannak bélyegezve, mert hányás lesz a vége. (Itt találtok egy tök jó interjút Olivier Gondryval.)

Forrás: [origo] Forrás: [origo]
Michel Gondry a szóbanforgó HP-reklámban


- A Slashfilm bloggere kiderítette, hogy mi lehet majd a címe JJ Abrams producerkedése mellett nagy titokban készült szörnyfilmnek, amelyre eddig 1-18-08-ként vagy Cloverfield-ként utaltak mindenütt. A filmet gyártó cég levédette az Overnight szót, tehát úgy néz ki, hogy ezt az alkotást is ugyanúgy fogják hívni, mint a Troy Duffyról szóló 2003-as dokumentumfilmet, valamint Török Ferenc fásult brókersztoriját, amelyet októbertől vetítenek a magyar mozik. (Az Abrams-projektnek különben már van egy naprakész magyar nyelvű blogja is.)

Forrás: [origo] Forrás: [origo]
Az egyik Overnight plakátja A másik Overnight Bodó Viktorja


- Végezetül jöjjön néhány előzetes, amely az elmúlt napokban került fel az internetre. Habkönnyű szórakozásnak ígérkezik A nemzet aranya 2 (előzetes), amelyben Nicolas Cage egy könyv után nyomoz, amelyben mindenféle elnöki titok lapulhat. Jon Voight, Diane Kruger, Harvey Keitel és Helen Mirren is játszik a nagysikerű kalandfilm folytatásában, amelyet a jövő év elején láthatunk majd itthon. A The Nines (előzetes) egy újabb számmisztikás thriller, de állítólag sokkal jobb lesz, mint A 23-as szám című, ugyanis ezt John August (Nyomás!, Nagy hal) készítette és nem holmi Joel Schumacher. A Rendition-ben (előzetes) Reese Witherspoon férjét a reptéren egyszer csak fogjul ejti az amerikai kormány, pedig csak annyi bűne van szerencsétlennek, hogy arab származású. Elszállítják valami titkos börtönbe, rosszul bánnak vele, és még az amúgy jámbor Jake Gyllenhaal is felemeli a hangját, amikor vallatja ezt az ártatlan férfit. Persze az egész mögött Meryl Streep és Dick Cheney áll.