Totális tévedés

Clooney-nak óriási szerencséje van, hogy a világ megbocsátotta neki a mellbimbós denevérembert (Batman & Robin) és már jótékony homály fedi a mozisztárrá válásának első időszakát jellemző buktaszériát (Peacemaker, Szép kis nap, Alkonyattól pirkadatig) is. Brad Pitt esetében pedig úgy tűnik, hogy sokkal könnyebb szemet hunyni egy pocsék ír akcentus (Az ördög maga) vagy egy szemérmetlenül nyálas románc (Ha eljön Joe Black), mintsem a házastársi hűtlenség felett.

Forrás: [origo]
Brad Pitt és Julia Roberts A mexikói című filmben


Arra a kérdésre, hogy melyik film lehetett volna sokkal jobb, ha nem Clooney vagy Pitt játszák a főszerepet, meglepően sokan passzoltak - könnyű ennek a két férfinak megbocsátani. A begyűjtött válaszokból azonban egyértelműen kiemelkedik a Mr. és Mrs. Smith: az érzelmesebb álláspont az, hogy ha nincs ez a film, akkor most nincs a Brangelina nevű médiaszörny, filmrajongói szempontból közelítve pedig többen kiemelték, hogy a film lanyha és sokkal gyengébb színészekkel is megoldható lett volna. Jennifer Aniston köszöni, egyetért, az egymást gyilkoló bérgyilkospár története pedig a tévében folytatódik tovább B-listás címszereplőkkel (Martin Henderson és Jordana Brewster). Sok hölgyet felbőszített az Ocean's-széria is, kit már az első rész pimasz magabiztossága, kit a második öncélú, gyerekes poénjai, kit pedig a legújabb kaland ötlettelensége. Clooney megúszta ennyivel, Pitt-től azonban rossz néven vették a Hét év Tibetben című dögunalmas eposzt és a Julia Roberts oldalán átbukdácsolt, majd gyorsan elfeledett A mexikói-t is.

Apa vagy Shakespeare-hős?

Apaszerepben Brad Pittet ismerik jobban a hölgyek, főleg persze a Story magazinból. Ez nem meglepő, hiszen a Bábel és a való életbeli gyors családalapítás előtt alig láthattuk gyerekeket pesztrálgatni. Az Ocean's 13-ben az adódó poénlehetőséget persze remekül kihasználta George Clooney, aki a filmvásznon egyébként picit többször alakított már apát (Szép kis nap, Sziriana, Ó testvér, merre visz az utad), ám az életben eddig csak egy törpemalac gondját viselte.

Mindkét színész igazi modern bálvány: évtizedeket sikeresen végiszínészkedtek anélkül, hogy akár egy Shakespeare-sort is be kellett volna magolniuk. A középiskolás kötelező olvasmányok közül is legfeljebb az első évig juthattak, a két ókori görög alapműig; Pitt szexivé tette az Iliászt (Trója), Clooney pedig viccessé az 1930-as évekbe katapultált Odüsszeiát (Ó, testvér...). A kikérdezett hölgyeknek feltett kérdés így hangzott: "Melyiküket tudod jobban elképzelni egy Shakespeare-darab színpadi előadásában? Melyik szerepben?"

Forrás: [origo]
Brad Pitt a Trója című filmben


A tesztalanyok majd 90%-a egyáltalán nem tudott elvonatkoztatni a Pitt-Jolie gyermekhadseregtől és határozottan Braddel azonosítja az apafigurát. "Clooney az a típus, aki világ életében be fog nyúlkálni a lányok szoknyája alá.", valamint "Clooney már inkább nagypapa lehetne", sőt "Clooney a közelmúltban be is vallotta, hogy impotens" - hangzottak az érvek George ellen, ám aki szándékosan félreértette a kérdést, úgy nyilatkozott, hogy saját gyermekei apjaként inkább Clooneyt vállalná.

Szerencsére a női képzelőerőnek semmi sem szabhat határt, így a hölgyek nagy részének semmi kifogása nem lenne az ellen, hogy a 44 éves Brad Pitt eljátssza a tizenéves veronai hősszerelmest, Rómeót vagy éppen a tipródó, szöszke dán királyfit, Hamletet. Clooneyt a többség nem tudja elképzelni Shakespeare-darabban, de aki igen, az ellentmondásosabb, nehezebb szerepeket szánna neki, esetleg Macbethet vagy III. Richárdot. Remélhetőleg az ötlethiányban szenvedő hollywoodi producerek most bőszen jegyzetelnek...