Az augusztus 29-én induló velencei filmfesztivál honlapján bogarászva akadtam rá arra a meglepő, de örvendetes információra, hogy Wes Anderson (Tenenbaum, a háziátok, Édes vízi élet) két filmmel is tiszteletét teszi majd ezen a rendezvényen. A The Darleeling Limited című egészestésről már többször írtunk, ebben a filmben indul indiai vonatozásra három fivér, hogy ott mindenféle személyiségformáló kaland érje őket. A Hotel Chevalier című alkotásról viszont egyelőre csak annyi tudható, hogy Natalie Portman (aki állítólag a Darjeeling-ben is feltűnik egy cameo erejéig) és Jason Schwartzman (a Filmklub stábjának egyik állandó szerelme) játszik benne, tizenkét perc hosszú, és a nagyfilm előtt fogják levetíteni, mintegy bemelegítésként.

Forrás: [origo]
The Darjeeling Limited | Adrien Brody, Owen Wilson, Jason Schwartzman


A The Darjeeling Limited kapcsán azt is megemlítettem legutóbb, hogy ezúttal nem a Wes Andersontól megszokott slágerparádé várható a soundtracken, mert a filmben Satyajit Ray és a Merchant/Ivory páros filmjeinek zenéit használja majd a rendező. Ez az infó némileg cizellálódott azóta, hogy a Rolling Stone mázlista bloggerei megnézték a filmet és azt jelentették, hogy az előzetesben elhangzó két Kinks-számon kívül még felcsendül egy harmadik is (a Powerman című) a filmben, ezenkívül meg hallani vélték a Claire de Lune című Debussy tételt, valamint többször is a Where Do You Go To My Lovely című dalt Peter Starstedt előadásában. Összességében nem készültek ki az új film zenéjétől, bár azt megjegyezték, hogy a Play With Fire című Rolling Stones-nótát döbbenetesen jól használják egy lassú svenkelés alatt. (Ezt a korai Stones-számot én eddig nem ismertem, pedig tényleg kiváló.)

Forrás: [origo]
Szeretlek, Párizs | Melchior Beslon és Natalie Portman | Nézd meg azonnal!


Szintén most bukkantam rá négy tévéreklámra is, amelyeket Wes Anderson rendezett, a legszuperebb közülük az American Express hitelkártyáit népszerűsíti, de az IKEA-s, az Avonos és az ásványvizes is kifejezetten ötletes. Aki pedig arra kiváncsi, hogy miként állja meg a helyét Natalie Portman egy rövidfilmben, mindenképpen nézze meg ezt a részt a Szeretlek, Párizs című szkeccsfilmből.