Csütörtökön indul a Moziünnep

Vágólapra másolva!
Augusztus 30., csütörtök és szeptember 2., vasárnap között, immár negyedik alkalommal, idén is lesz Moziünnep, amikor Magyarország szinte összes mozijában maximum 360 Ft-os jegyáron lehet mozizni. A hétvége alatt öt premier- és kilenc premier előtti filmet vetítenek, bemutatják a Grindhouse amerikai verzióját és számos sztárvendéget is várnak a mozikba.
Vágólapra másolva!

A Moziünnep alatt öt premier- és kilenc premier előtti filmet nézhetnek meg az érdeklődők, köztük négy hazai alkotást. Kamondi Zoltán Doliná-ja és Tóth Tamás Farkas című filmje mellett Fliegauf Benedek új, locarnói díjas alkotása, a Tejút, valamint Novák Erik rendezésében a Zuhanórepülés is bemutatkozik a Moziünnepen.

Robert Rodriguez és Quentin Tarantino Grindhouse-át Európában először a Moziünnep alatt láthatja majd teljes terjedelmében a közönség, illetve a nagy érdeklődésre számot tartó, Nicolas Cage főszereplésével készült Next című thrillernek is lesz egy premier előtti vetítése.

Idén a Moziünnep díszvendége Jiri Menzel, aki Bohumil Hrabal keserédes regénye alapján készült filmje, az Őfelsége pincére voltam premier előtti bemutatójára utazik Budapestre. Vele a közönség augusztus 30-án 20 órakor találkozhat a Művész moziban, míg Kamondi Zoltán rendezővel, Melis László zeneszerzővel, és a főszereplővel, Molnár Piroskával a Dolina-közönségtalálkozón augusztus 31-én 21 órakor szintén a Művész moziban, a Zuhanórepülés két főszereplőjével, Nagy Zsolttal és Törköly Leventével pedig szeptember 1-jén 20:30-kor a Palace Westendben.

Forrás: [origo]
Jelenet a Next című filmből

A hagyományoknak megfelelően a vetítéseken és közönségtalálkozókon túl idén is számos egyéb meglepetés színesíti majd a programot: Szegeden fotópályázatot hirdetnek a Moziünnep alkalmából, Miskolcra látogat Báron György filmesztéta, Budapesten az Odeon és a Corvin moziban be lehet kukkantani majd a gépházba, illetve az ASVA is szervez egy kerekasztal-beszélgetést "Kalózok és filmesek' címmel Árpa Attila és Herendi Gábor részvételével az Uránia Kávéházban, augusztus 31-én 11 órakor.

Minden eddiginél több felkonferálást hallhatnak majd a nézők: Réz András Terry Gilliam új filmjét, a Tideland-et ajánlja majd, Eszenyi Enikő a Doliná-t, Epres Attila a Vaskabátok-at, melynek egyik szinkronhangja, Beleznay Endre a Hajlakk-ot, a L'ecsó-t és a Simpson család-ot, míg Dombóvári Vanda az Igen, akarom? című francia romantikus filmvígjátékot, mely a Moziünnepen kerül a mozikba.

Sztárjegyszedőkből is lesz bőven: a Moziünnep nagykövetein - Cseh László, Kamarás Iván és Gönczi Gábor - kívül Lajtai Kati a Crystal énekesnője, az Animal Cannibals, Schell Judit, Elek Ferenc, Kovács Lázár, a Barátok közt-ből Bruckmann Balázs és Réti Barnabás, Oroszlán Szonja és Szabó Győző mind ott lesznek majd a Moziünnepen.

Forrás: Moziünnep