Puskaláb, nosztalgia, sötét oldal

2007.09.27. 0:13

Evening - 2007

Miről szól? Ann a halálos ágyán visszaemlékezik a fiatalságára: egy elszalasztott szerelmére és egy fiatalon meghalt barátjára.

Ki a rendező? Ez az operatőrből rendezővé avanzsált Koltai Lajos második filmje a Sorstalanság után.

Kik a szereplők? A fiatal Annt Claire Danes, az időset Vanessa Redgrave formálja meg. A nagy szerelem Patrick Wilson (Apró titkok), a jó barát Hugh Dancy (Galahad volt az Arthur király-ban), Ann lányait Natasha Richardson és Toni Collette formálják meg, legjobb barátnője fiatalon Mamie Gummer, idősen Meryl Streep.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szerint jó volt Az órák, csak lehetett volna egy picit érzelmesebb.

Mit mondunk még a filmről? Koltai Lajos Este című filmje olyan érzésekről mesél, amiket majdnem minden felnőtt ember átélt már néhányszor, de az amúgy életszerű szituációkat sűrű, szirupos mázzal leöntve tálalja, így ez a fogás valószínűleg sok nézőnek megfekszi majd a gyomrát. Olvasd el kritikánkat!

Mit mond az alkotó a filmről? Szabó István új operatőr után nézhet. Állandó munkatársa, barátja és tanítványa ugyanis kibújt a köpönyegéből, és túl is nőtt a mesterén: Koltai Lajos ma már - egyedüli magyarként - az Amerikai Rendezők Céhének tagja, és nem is szeretne többé mást, kizárólag rendezni. Ha bírálói egyre többen lesznek is, ő nyugodtan tehet rájuk, hiszen ma már az a kérdés, következő filmjében Julia Robertset vagy Gwyneth Paltrow-t rendezi. Olvasd el Koltai Lajossal készült interjúnkat!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK