Ki vagyok és miért ölök?

Vágólapra másolva!
Az izgalmas Bourne-trilógia záródarabjához értünk: két óra tömény akció, amelynek a végére minden Jason Bourne személyével kapcsolatos kérdésre fény derül. Ha szeretnéd megtudni, igazából kit takar a Jason Bourne álnév, játssz velünk, és jegyet nyerhetsz az [origo] filmklub premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

A Bourne-trilógia záródarabja (A Bourne-rejtély - 2002, A Bourne-csapda - 2004) kétórás, szakadatlan pörgést kínál a nézőknek: Jason Bourne (Matt Damon) addig nem nyugszik, amíg végére nem jár, hogy ki volt, mielőtt amnéziás gyilkológép vált volna belőle, miközben a CIA folyamatosan a nyomában lohol, hogy kiiktassák egykori emberüket.

A tempó - és a vad kamerarángatás - sosem hagy alább, ez a film tényleg szinte csak üldözéses jelenetekből áll, amelyek a világ legkülönbözőbb városaiban - Moszkvában, Torinóban, Párizsban, Londonban, Tangerben és New York-ban - zajlanak legtöbbször igencsak látványos körülmények között.

A végére természetesen minden kiderül, de addig is Bourne-nak információkat kell kiszednie egy angol riporterből (Paddy Considine - Szerelmem nyara), segítséget kell kérnie a CIA-ügynök Nicky Parsonstól (Julia Stiles tűnik fel harmadszor is a szerepben) és vissza kell emlékeznie rá, hogy ki az a homályos férfialak (Albert Finney), aki újra és újra felbukkan töredezett emlékképeiben.

A Bourne-ultimátum-ot javarészt ugyanazok az alkotók készítették, mint a trilógia előző két részét: a rendező a második epizódot is jegyző Paul Greengrass, míg az első részt rendező Doug Liman executive producerként volt jelen a projektben. A forgatókönyvíró ismét Tony Gilroy, aki ezúttal két társszerzőt (Scott Z. Burns és George Nolfi) is kapott maga mellé. Ha szereted a profi akciófilmeket, mindenképp meg kell nézned A Bourne-ultimátum-ot, de előre szólunk, hogy a gyengébb gyomrúak kikészülhetnek a folyamatos kamerarángatástól és az ideges vágásoktól!

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Franka Potente játszotta Jason Bourne barátnőjét az első és egy kicsit a második filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt október 24-én szerdán 20 órára a Palace Duna Plaza mozi 7-es termébe (1138 Budapest, Váci út 178.):

Bánó Pál, Becsky Miklós, Béres Endre, Borys Krisztina, Brók Zsófia, Császár Vilmos, Csaszó László, Csatáry Eszter, Csicsely Erika, Csuri Bálint, De la Casse Laszlo, Dervadelin Mária, Domokos Eszter, Dren Judit, Ertsey Miklós, Farkas Tamás, Fejes Gábor, Félix Krisztina, Fellner Máté, Fenyő Tibor, Fitti Petra, Fuszenecker Krisztina, Fuzik Sándor, Garajszki Ferenc, Gergely Torda, Gulyás Zoltán, Győrbíró Réka, György Alexandra, Heisz Éva, Horváth Ádám, Horváth Ildikó, Illés Adrienn, Illés Sándor, Jakobetz László, Jávorffy Andrea, Jenei Borbála, Juhász Imola, Kámán Emese, Kerékgyártó Krisztián, Kijácz Krisztina, Kiss Gábor, Kiss Péter, Kopcsay Andrea, Korompay Márk, Kovács Klaudia Barbara, Körmendi Viola, Kraxner Éva, Kulcsár Annamária, Lang Eszter, Lengyel Gabriella, Makai Szilvia, Mándy Péter, Michel Katalin, Mónos Balázs, Nemes Gábor, Orbán Gábor, Orosz Ádám, Papp Tibor, Patocska Olivér, Peágics Attila, Péter Zoltán, Petrik Olivér, Pinter Zita, Pók E., Retek Judit, Rogács Zsolt, Rupp Ildi, Schwarcz Szabolcs, Seres Róbert, Sturcz Mónika, Sulák István, Szandrik Ágnes, Szathmári Nóra, Szekeres Dóra, Szekretár Zsolt, Szilágyi Bertalan, Tóth Balázs, Ungar Erika, Urbán Tímea, Vadon János, Vajda Éva, Varga Tamás, Vida Viktória, Vidolovics Andrea, Wyszocsánszky Zsófia, Zámbo Zotya, Zsengellér Lilla, Zsoldos Ákos, Zsombok Péter, Zsombor László

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!