Áldatlan állapotok

Vágólapra másolva!
Rosszkor jön, nem várják, tilos vagy éppen szenvedések övezik az érkezését - a gyermekáldás viszontagságai számtalan film témájául is szolgáltak. A műfaj lehet vígjáték, mint a hazai mozikat a napokban meghódító Felkoppintva, vagy éppen sci-fi, horror, illetve dráma. Következzen a kilenc legjobb kilenc hónap a mozikból, a leendő anyukáknak szóló külön ajánlásokkal együtt!
Vágólapra másolva!

9. Match Point

Amerikai rapszódia Londonban, Woody Allen-módra - az újjászülető mester a legősibb és legelcsépeltebb cselekményfordulatot tölti meg új élettel. A gerinctelen főhős jómódú családból származó felesége nem győz erőlködni a termékenységi gyakorlatokkal, de akiben új élet fogan, az mégis a szegény, de sokkal dögösebb szerető. Merthogy "gyerek csak szenvedélyből születik" - mondja Scarlett, mielőtt megdöbbentő, csúf véget ér.

Forrás: [origo]

Az első hónapra ajánlott mert: nem árt időben tisztázni, hogy az apa is akarja-e.

+ + +

8. Az utolsó csók

Hogy milyen lenne a Bridget Jones - Igazából szerelem - Aludj csak, én álmodom típusú csajfilm-vonal férfiszemszögből? Hát ilyen. Némileg hiteltelennek hathat elsőre, hogy a sárkányfűárus-képű Zach Braffre hogy juthat két jó nő is egy filmben (az olasz eredetiben a lényegesen jóképűbb Stefano Accorsi játszotta a főszerepet) de a Scrubs című sorozat komikusa parádésan megjeleníti a harmincas férfiaknál családalapítás előtt jelentkező kapuzárási pánikot. Görény persze, mert megcsalja a terhes menyasszonyát, de a romantikus lelkületű mozinézők azért (kissé késleltetve) megkapják a hepiendet.

Forrás: [origo]

A második hónapra ajánlott, mert: mindkét szülő számára lezárul egy korszak.