Rohanó Damon, fürkésző Moore

Vágólapra másolva!
Matt Damon világszerte menekül, Michael Moore az egészségügyi rendszert piszkálja, a Halloweenkor gyilkoló visszatér, Kamondi Zoltán Dolinába utazik, a dán házasok Prágába mennek, és még egy vicces mosogatófiú is akad a mozikban.
Vágólapra másolva!

The Bourne Ultimatum - 2007

Miről szól? Jason Bourne még mindig keresi saját magát és közben Moszkvától Marokkóig cikázik, hogy lerázza az életére törő CIA-kopókat.

Ki a rendező? A harmadik részt is a második epizód rendezője, Paul Greengrass készítette.

Kik a szereplők? Bourne-t természetesen ismét Matt Damon alakítja, a korábbi részekből visszatér még a Nickyt játszó Julia Stiles és a kemény ügynöknőt alakító Joan Allen, akinél már csak David Strathairn (Good Night, and Good Luck.) keményebb. Alberty Finney kicsi, de fontos szerepben tűnik fel.

Kinek ajánljuk? Remek, pörgős akciófilm, gyenge gyomrúakon és a legkisebb korúakon kívül mindenkinek klassz lehet esti kikapcsolódásra.

Mit mondunk még a filmről? Öröm nézni, öröm beleszédülni. A Bourne-ultimátum ritka jó akciófilm: felkap és magával sodor, nem ereszt a végéig. Igaz, Bourne múltja továbbra is homályos, de a jelene jobban érdekel. Meg a jövője. Olvasd el kritikánkat!