Denzel Washington lelkiismeretes heroinárus

Vágólapra másolva!
Nézd meg a csak az [origo]-n elérhető, tízperces, magyar feliratos előzetest Ridley Scott Amerikai gengszter című filmjéhez, amelyben Denzel Washington szigorú elveket valló drogkereskedőt, Russell Crowe pedig tökös nyomozót alakít.
Vágólapra másolva!

Ridley Scott legújabb filmjét, az Amerikai gengszter-t múlt pénteken mutatták be az Egyesült Államokban, és mindjárt rekordot is döntött: az eddigi legsikeresebben induló krimi lett 46 millió dollárt is túlszárnyaló bevétellel. Hozzánk január 10-én érkezik a film, amelynek a tízperces, magyar feliratos előzetesét az [origo]-n máris megnézheted az alábbi videóablakra vagy idekattintva.


Mint korábban megírtuk, az Amerikai gengszter egy Frank Lucas nevű drogkereskedő igaz történetét dolgozza fel, aki a hatvanas években egy New York-i drogbáró sofőrje volt, majd főnöke halála után szó szerint a kezébe vette a heroinüzletet: saját maga szerezte be a jó minőségű drogot a Távol-Keleten, szállította Amerikába - részben Vietnámban elhunyt amerikai katonák koporsóiban - és adta el New York utcáin.

Az olasz maffián is túlnövő fekete bőrű gengsztert az Oscar-díjas Denzel Washington alakítja, aki most dolgozott először Ridley Scottal, a nyomába eredő, mindenre elszánt zsarut pedig Russell Crowe formálja meg, akinek viszont ez már a harmadik közös munkája a rendezővel a Gladiátor, illetve a Bor, mámor, Provence után. Mint a klipből is kitűnik, nem egyszerű rosszfiú-jófiú felosztással találkozhatunk majd a filmben; Lucas az olasz maffiózókhoz hasonlóan mindennél többre becsüli a családját, és a maga módján épp olyan komolyan és lelkiismeretesen végzi a munkáját, mint az őt üldöző rendőr.