Vágólapra másolva!
Egy nő bajba kerül. A néző még inkább, hiszen seperc alatt elveszíti a fonalat, hogy ki is ez a nő, hol van és ki elől menekül. Talán nem is volt fonál? A ma is alkotó rendezőzsenik legkreatívabbika, David Lynch újabb briliáns rémálommal érkezik a magyar mozikba, amelyet te is átélhetsz az [origo] filmklub premier előtti vetítésén ha részt veszel játékunkban!
Vágólapra másolva!

Érdemes azzal kezdeni, hogy kiknek nem ajánlott a sok szempontból legradikálisabb Lynch-opusz:

  • a rendező életműve szempontjából kezdőnek minősülő nézőknek,
  • a lineáris történetvezetés kedvelőinek,
  • azoknak, akik nem tudnak 3 órát nyugton ülni,
  • akik a mellékszerepben feltűnő Naomi Watts arcmimikájára kíváncsiak,
  • akik utálják, ha hülyére veszik őket,
  • akik nem bírják a vért és a pszicho-horrort,
  • akik képtelen koncentrálni, ha egy színész több szerepet is alakít,
  • akiket megzavar a több síkon és több időszálon futó cselekmény,
  • akiknek megfájdul a feje a rángatózó kézikamerától, és
  • akik szerint egy jó történetnek eleje, vége és erkölcsi tanulsága van.

Nem maradtunk sokan? Nem baj, a Corvin moziban tartott elővetítésen úgyis csak 70 (x2) szerencsés olvasónk vehet részt és nem árt tudni, hogy az INLAND EMPIRE még a legedzettebb Lynch-rajongók közül is sokakat kiakasztott, míg mások eddigi legcsodálatosabb filmjének tartják.

A főhősnő Laura Dern, aki majd két évtizede pont David Lynch két legnépszerűbb filmjével (Kék bársony, Veszett a világ) futott be, egy saját énjétől sem messze álló színésznőt alakít, aki egy elátkozott lengyel film remake-jével készül a nagy visszatérésre. Szereplőtársával, Justin Theroux-val (Mulholland Drive, Sírhant művek) az előzetes figyelmeztetések ellenére is viszonyba bonyolódik, amit lengyel férje egyáltalán nem tolerál. Az elátkozott film tragédiája megismétlődni látszik. Ennyi a történet könnyedén összefoglalható része, ami nagyjából fél órányi játékidőt tesz ki. A további két és fél órában az említett szereplők személyisége darabokra hasad, alteregók jönnek-mennek, kirándulunk a lengyelországi Lodz sötét utcáira, betekintést nyerhetünk egy szuper nyuszi sitcomba (amelyben a maszkok alatt a Mulholland Drive két főszereplőnője lapul) és ezerrel cikázhatunk a valóság és az álom közti hullámvasúton.

Forrás: Budapest Film
Justin Theroux és Laura Dern az INLAND EMPIRE című filmben


Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

A felsoroltak közül a Kék bársony főhősnőjének nem volt alteregója.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt november 15-én csütörtökön 20 óra 30-ra a Corvin mozi Jávor termébe (1081 Budapest, Corvin köz 1.):

Andrásevits Zoltán, Aranyos Csilla, Bakos Éva, Balazs B, Bártfay Kinga, Beja Balázs, Boór Beáta, Csiki Klaudia, Csókay Ákos, Csömör Fruzsina, Danyi Melinda, Dóczi Réka, Dorogman Hédi, Dudás Dezső, Dulka Viktória, Erős György, Fejes Péter, Fisher Brenda, Frinta Irén, Fülöp Bernadette, Galayda Wendel, Györki Zsuzsa, Hackspacher Tamás, Hajdú c. Gergő, Jakobetz László, Járay Gábor, Kalászi Benjámin, Kispál Krisztina, Komjáti Katalin, Konarik Júlia, Kovács Katalin, Köbli András, Kulcsár Annamária, Lang Eszter, Lázár Szabolcs, Lőrincz Dorottya, Lucskai Sándor, Makra Márta, Neubauer Tamás, Okos Renáta, Óré Adrienn, Paál Paszkál, Pach Judit, Papp Sándor, Pentelényi Pál, Pochanics Ágnes, Pócza Anna, Poros Viola, Prepuk Zsolt, Raduly Erika, Sárosdy Judit, Schneider Mária, Szőke Noémi, Tabajdi József Nándor, Tamás Titusz, Tímár Tamás, Toman Balázs, Tóta Mihály, Tóth Zsuzsanna, Tuka Boglárka, Varsányi András, Végső Viola, Vidumánszki Csilla, Weisz Hanna, Wild János, Wolf Klára

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!