Idehallgass, testvér!

Vágólapra másolva!
A Mondd, testvér! című film elsősorban a soul zene rajongóinak készült: a kor egyik legnagyobb hatású DJ-jének élettörténetét rengeteg korabeli, vérpezsdítő számmal aláfestve ismerhetjük meg. Ha szeretnéd megnyerni a film zenéjét tartalmazó CD-t, válaszolj egy könnyű kérdésre, hogy az öt szerencsés győztes közé kerülhess!
Vágólapra másolva!

A Mondd, testvér!-ben az Oscar-jelölt Don Cheadle (Hotel Ruanda, Ocean's trilógia) személyesíti meg a vásznon Ralph Waldo "Petey" Greene Jr.-t, aki rádiós DJ-ként, televíziós műsorvezetőként és politikai aktivistaként két évtizeden át meghatározó szereplője volt annak a Washington D.C.-nek, amit akkoriban sokan csak "Csokivárosként", vagy "a másik Washingtonként" ismertek.

A hatvanas évek Washingtonjában a kisebbségek szociális öntudatra ébredése és a soul zene elterjedése egybeesett, és mindez csodálatos vibrálást eredményezett a levegőben. Ezt használta ki Petey az önkifejezés egy sajátos módjára. Műsorvezető lett a WOL-AM csatornán, ahol programigazgatójával, Dewey Hughes-szal (akit a kétszeres Golden Globe-jelölt Chiwetel Ejiofor alakít) karöltve forradalmi műsort hoznak létre akkora sikerrel, hogy Petey népszerűsége gyorsan túlszárnyalta még a legnagyobb példaképeiét is.

Petey nemcsak a zenének, hanem az igazságot folyton kereső szókimondásának is köszönhette sikerét, és még a rádió tulajdonosával is vállalta a konfliktusokat az igazáért. Ő lett Amerika új hangja, aki kendőzetlenül beszélt a faji különbségekről és a politikáról egyenesen az emberekhez. Élettörténetét a film természetesen a kor zenéjével aláfestve meséli el, a Mondd, testvér!-ben olyan legendás előadók számai is felcsendülnek, mint James Brown vagy Otis Redding.

* * *

Ha szeretnéd megnyerni a Mondd, testvér! című film zenéjét CD-n, nem kell mást tenned, mint megválaszolni az alábbi kérdést, s a helyes választ a lakcímeddel együtt elküldeni a [email protected] címre. A levél tárgya "Mondd, testvér!" legyen, egy olvasó csak egy választ küldhet be.

Mielőtt Petey híres DJ-vé vált volna, milyen bűncselekményért ítélték tíz év börtönre?

A) Szándékos emberölés
B) Fegyveres rablás
C) Kábítószerkereskedelem

A helyes megfejtést beküldők közül 5 játékost sorsolunk ki, akik egy-egy CD-t nyernek a Mondd, testvér! filmzenéjével.

A játék egyfordulós, ideje: 2007. november 26. - december 10. A sorsolásra 2007. december 11-én kerül sor. A játékban az [origo] Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a nyerteseket e-mailben értesítjük.

Amennyiben kérdés merült volna fel benned a játékkal kapcsolatban, azt itt felteheted.