Most összesített szavazásunk eredményét előre borítékolhattuk volna, pontosan tükrözi azt a statisztikai méréssel (eddig) nem bizonyított, de gyakran tapasztalt tényt, hogy kábé minden második embernek a Ponyvaregény a kedvenc filmje: 3435 szavazónk 43%-a szerint a cannes-i zsűri legjobb döntése az elmúlt húsz évben a Ponyvaregény Arany Pálmához juttatása volt. Bár Tarantino filmje népszerűségét távolrol sem közelítette meg egyik további jelölt sem, az eredmények azt mutatják, hogy Polanski A zongoristá-ja is komoly rajongótábort tudhat magáénak, 23%-otok szavazott mellette.

Forrás: [origo]
Wolf megoldotta a problémát a Ponyvaregény-ben

Mivel a két nagykutya elvitte a szavazatok javát, a többiek csak morzsákat csipegethettek. Közülük viszonylag jól teljesített a Fahrenheit 9/11 7%-kal és A zongoralecke 6%-kal. A többiek: 4 hónap, 3 hét, 2 nap (4%), Underground (4%), Táncos a sötétben (4%), Veszett a világ (3%), Szex, hazugság, videó (2%), Titkok és hazugságok (1%), Elefánt (1%), A gyermek (1%), Felkavar a szél (1%). (A töredékszázalékokat egészekre kerekítettük, ezért a szavazatok összege nem feltétlenül adja ki a 100%-ot.)

Új szavazásunk apropója a mozikban csütörtöktől megtekinthető Amerikai gengszter című film, amelyben az Oscar-díjas Denzel Washington csap össze az Oscar-díjas Russell Crowe-val. Tehát: ki a felsorolt Oscar-díjas színészóriások közül a kedvencetek?