766 perc mozi

Vágólapra másolva!
A héten bemutatásra kerülő hat filmből három is maratoni hosszúságú, így a premierfilmek összesen csaknem 13 órányi mozizásra adnak lehetőséget. Itt van végre Paul Thomas Anderson zseniális olajfilmje, Jesse James meggyilkolása Pittel és az ifjabb Affleckkel, illetve Ang Lee legújabb szépséges alkotása sok szexszel. Egy rémisztő dokumentumfilmet is kapunk, aki viszont könnyebben szeretné megúszni a mozilátogatást, nézhet kedves randifilmet vagy animált mesét is.
Vágólapra másolva!

Vérző olaj / There Will Be Blood - 2007

Miről szól? Daniel Plainview a századelő Kaliforniájának egyik feltörekvő olajbányásza, aki gyűlöli az embereket és céljai elérésében semmi sem akadályozhatja meg.

Ki a rendező? Paul Thomas Anderson (Boogie Nights, Magnólia) ötödik nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? Plainview Daniel Day-Lewis Oscar-díjas alakításában elevenedik meg, fő ellenlábasát, a fiatal prédikátort Paul Dano (Jack és Rose balladája, A család kicsi kincse) játssza.

Kinek ajánljuk? Az év legjobb filmjét szívünk szerint mindenkinek ajánlanánk, de mondjuk, hogy ha szereted a klasszikus westerneket és P.T.A. korábbi munkáit is, akkor tuti be fog jönni.

Mit mond a rendező a filmről? Paul Thomas Anderson huszonöt éves korában forgatta le első nagyjátékfilmjét, A szerencse zsoldosai-t (1996), de a széleskörű ismertséget a következő évben bemutatott Boogie Nights hozta el számára. Ezt követte 2000-ben az ambiciózus Magnólia, majd a Kótyagos szerelem című, sajátos humorú romantikus film. Ötödik alkotása, a nyolc Oscar-díjra jelölt, letaglózó erejű Vérző olaj egy kíméletlen olajbányász (Daniel Day-Lewis) történetét meséli el a századelő Kaliforniájában. Interjú a rendezővel.